αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι απρόσιτος χωρίς να το καταλάβεις

Πέντε κινήσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι απρόσιτος χωρίς να το καταλάβεις

Μήπως σου λένε ότι δείχνεις «απρόσιτος» ή «ψυχρός»; Μπορεί να ισχύει, ακόμα κι αν δεν το έχεις καταλάβει. Υπάρχουν μερικές κινήσεις που κάνουμε στην καθημερινότητα μας και στέλνουν αυτό το μήνυμα.

Εδώ είναι 5 λάθη στη γλώσσα του σώματος που ίσως κάνετε.

1) Έχετε ένα παγωμένο πρόσωπο

Το πρόσωπο του καθενός που ξεκουράζεται φαίνεται διαφορετικό, σωστά; Μερικοί άνθρωποι φαίνονται ουδέτεροι, άλλοι φαίνονται βαριεστημένοι και άλλοι φαίνονται εντελώς θυμωμένοι.

Εάν είστε θυμωμένοι ή αγχώνεστε αρκετά συχνά, αυτό το συναίσθημα είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στο πρόσωπό σας ακόμα κι αν δεν το γνωρίζετε- για να μην αναφέρουμε ότι προκαλεί περισσότερες ρυτίδες και σας δίνει μια αύρα αρνητικής ενέργειας.

Δεύτερον, οι ερευνητές λένε ότι υπάρχει ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να μεταμορφώσετε το ψυχρό πρόσωπο σας, σε ένα πρόσωπο που δείχνει στοχασμό – βάλτε το χέρι σας στο πηγούνι σας. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μόλις το χέρι σας είναι στο πηγούνι σας, φαινομενικά φαίνεστε πιο στοχαστικοί και έξυπνοι, καθώς και λιγότερο επικριτικοί.

Φυσικά, δεν μπορείτε να περπατάτε με το χέρι στο πηγούνι σας όλη την ώρα – αυτό θα είχε πιθανώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε εδώ – αλλά αν κάθεστε και θέλετε να φαίνεστε πιο προσιτοί, δοκιμάστε το


2) Είστε κολλημένοι στο τηλέφωνό σας

Το θέμα με τα τηλέφωνα είναι ότι έχουν μπει στην ζωή μας- και πολλοί από εμάς τα χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε μια απόσταση μεταξύ μας και του κόσμου γύρω μας. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε καν, αλλά μόλις κοιτάτε το τηλέφωνό σας, οι περισσότεροι άνθρωποι θα δυσκολευτούν αυτόματα να σας μιλήσουν, καθώς είστε ήδη απασχολημένοι με κάτι άλλο.

Εάν βγαίνετε δημόσια, σβήστε το τηλέφωνό σας. Βάλτε τα ακουστικά σας στο σακίδιο σας. Δείξτε γνήσιο ενδιαφέρον για τον κόσμο γύρω σας. Οι άνθρωποι θα είναι πολύ πιο πιθανό να σας μιλήσουν (εκτός αν είναι και αυτοί πάνω από το τηλέφωνό τους, δηλαδή).

3) Αποφεύγετε την οπτική επαφή

Η οπτική επαφή μπορεί να βοηθήσει πολύ. Είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείτε μια σύνδεση, όσο φευγαλέα κι αν είναι, ανοίγοντας μια πόρτα ανάμεσα σε εσάς και ένα άλλο άτομο.

Αν δεν το κάνεις, μάλλον θα φαίνεσαι απόμακρος.

4) Μιλάς πολύ σιγά

Δεν είναι κακό να μιλάς χαμηλόφωνα, αλλά όταν είσαι σε ένα πάρτι ή σε ένα μπαρ, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να ζοριστείς για να ακούσεις κάποιον πάνω από τη μουσική και να του ζητήσεις να επαναλάβει τον εαυτό του πέντε φορές.

Επομένως, αν νομίζετε ότι φαίνεστε απρόσιτος, δοκιμάστε να μιλήσετε πιο δυνατά την επόμενη φορά που θα συνομιλήσετε. Ίσως η φωνή σας να είναι πολύ ήσυχη για να μπορέσουν οι άνθρωποι να απολαύσουν σωστά τη συζήτηση και αν μιλήσετε λίγο πιο καθαρά, το ζήτημα θα λυθεί πολύ γρήγορα.

5) Σταυρώνετε τα χέρια σας

Ένας από τους χρυσούς κανόνες της μη λεκτικής επικοινωνίας είναι να προσπαθήσετε να μην σταυρώνετε τα χέρια σας, καθώς σηματοδοτεί άμυνα και απόσυρση.

Ωστόσο, ο ειδικός στη μη λεκτική επικοινωνία, Joe Navarro, λέει ότι το να σταυρώσει κάποιος τα χέρια σημαίνει στην πραγματικότητα πολλά διαφορετικά πράγματα.

Για παράδειγμα, μπορεί να:

-Παρηγορείτε τον εαυτό σας (το να σταυρώνετε τα χέρια σας είναι λίγο σαν να αγκαλιάζετε τον εαυτό σας)
-Κάλυψη μιας ανασφάλειας
-Ανταπόκριση σε άγχος ή στρες
-Να συγκρατείς τον εαυτό σου ή να εκφράζεις απογοήτευση

Φυσικά, όλα αυτά μπορούν ακόμα να σας κάνουν να φαίνεστε απρόσιτοι καθώς δείχνουν ότι υπάρχει κάποιο υποκείμενο ζήτημα, που προκαλεί υποσυνείδητη δυσκολία στην επικοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μην δουλέψετε ποτέ για κάποιον που δεν θαυμάζετε»: Οι 3 κανόνες που εφάρμοζε στη ζωή του ο Charlie Munger και τον οδήγησαν στην επιτυχία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + eight =