αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην δουλέψετε ποτέ για κάποιον που δεν θαυμάζετε»: Οι 3 κανόνες που εφάρμοζε στη ζωή του ο Charlie Munger και τον οδήγησαν στην επιτυχία

«Μην δουλέψετε ποτέ για κάποιον που δεν θαυμάζετε»: Οι 3 κανόνες που εφάρμοζε στη ζωή του ο Charlie Munger και τον οδήγησαν στην επιτυχία

Ο Charlie Munger έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών. Πρόκειται για τον στενό συνεργάτη του Warren Buffett για δεκαετίες- και πετυχημένο επενδυτή.

«Η Berkshire Hathaway δεν θα μπορούσε να έχει φτάσει στο σημερινό της επίπεδο χωρίς την έμπνευση, τη σοφία και τη συμμετοχή του Charlie», ανέφερε ο Buffett στην ανακοίνωσή του.

Εκτός από αντιπρόεδρος στην Berkshire, ο Munger ήταν δικηγόρος ακινήτων, πρόεδρος και εκδότης της Daily Journal Corp, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Costco, φιλάνθρωπος και αρχιτέκτονας.

Σε άρθρο του στο CNBC πριν πεθάνει, ο διάσημος επενδυτής παρέθεσε 3 κανόνες που εφάρμοζε στην ζωή του. Και αποτελούν χρήσιμες συμβουλές προς όλους μας.

1. Μην πουλάτε τίποτα που δεν θα αγοράζατε οι ίδιοι

Είναι ο χρυσός κανόνας. Πρέπει να παραδώσετε στον κόσμο αυτό που θα αγοράζατε αν ήσασταν στην άλλη πλευρά.

«Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι που έχουν αυτό το ήθος κερδίζουν στη ζωή τους και δεν κερδίζουν μόνο χρήματα και τιμές – κερδίζουν τον σεβασμό και την άξια εμπιστοσύνης των ανθρώπων με τους οποίους συναλλάσσονται.

Επιπλέον, υπάρχει τεράστια ευχαρίστηση στη ζωή από την απόκτηση της εμπιστοσύνης. Η φήμη και η ακεραιότητα είναι τα πιο πολύτιμα περιουσιακά σας στοιχεία — και μπορούν να χαθούν σε έναν χτύπημα της καρδιάς σας» εξηγεί.

2. Μην εργάζεστε για κανέναν που δεν σέβεστε και δεν θαυμάζετε

Πρέπει σίγουρα να αποφύγετε να εργάζεστε απευθείας κάτω από κάποιον που δεν θαυμάζετε και δεν θέλετε να μοιάσετε. Είναι επικίνδυνο. Όλοι μας υπόκεινται σε έλεγχο σε κάποιο βαθμό από αυθεντίες, ιδιαίτερα αυθεντίες που μας ανταμείβουν. Η σωστή αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου απαιτεί και κάποιο ταλέντο και θέληση.

«Εντόπιζα ανθρώπους που θαύμαζα και έκανα ελιγμούς, κυρίως χωρίς να κατακρίνω κανέναν, και έτσι συνήθως δούλευα κάτω από το σωστό είδος ανθρώπων. Γενικά, η έκβασή σας στη ζωή θα είναι πιο ικανοποιητική, αν εργάζεστε κάτω από ανθρώπους που θαυμάζετε» λέει.

3. Δουλέψτε μόνο με άτομα που σας αρέσουν

«Διαπίστωσα ότι το έντονο ενδιαφέρον για οποιοδήποτε θέμα είναι απαραίτητο εάν πρόκειται πραγματικά να διαπρέψετε. Θα μπορούσα να αναγκάσω τον εαυτό μου να είναι αρκετά καλός σε πολλά πράγματα, αλλά δεν θα μπορούσα να διαπρέψω σε τίποτα για το οποίο δεν έχω έντονο ενδιαφέρον ή δεν απολαμβάνω.

Εάν είναι εφικτό, πρέπει να κάνετε ελιγμούς για να ασχοληθείτε με κάτι για το οποίο έχετε έντονο ενδιαφέρον, δίπλα σε άτομα των οποίων την παρέα απολαμβάνετε» λέει ο γνωστός επενδυτής.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε πολλή επιμονή, καταλλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + seven =