αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους

Πέντε κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους

Ξέρεις την αξία σου; Φέρεσαι καλά στον εαυτό σου; Εκτιμάς τον χρόνο, την ενέργειά σου και άλλους πολύτιμους πόρους;

Τώρα θα δούμε 5 κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους. Αν βλέπεις αυτά τα σημάδια σε εσένα, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Συνέχισε!

1. Εκφράζετε τις σκέψεις και τις ανάγκες σας με σαφή, αυθεντικό τρόπο.

Το να μπορείς να επικοινωνήσεις ξεκάθαρα τις ανάγκες σου είναι ένα από τα σημάδια αυτοσεβασμού που συχνά περνά απαρατήρητο. Πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν αυτό δύσκολο, και πολλοί πιστεύουν ακόμη και ότι αυτοί που το κάνουν είναι εγωιστές – αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Εφόσον δεν… φωνάζετε για τις ανάγκες σας στους ανθρώπους και ούτε προσπαθείτε να αναγκάσετε τους άλλους να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους χωρίς λόγο, απλώς προστατεύετε για τον εαυτό σας και υποστηρίζετε τις ανάγκες σας.

Έχει να κάνει με το να είσαι διεκδικητικός, όχι επιθετικός.

2. Συγχωρείτε τον εαυτό σας όταν κάνετε κακές επιλογές.

Το να μπορείτε να παρατηρείτε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις σας με ένα επίπεδο συμπόνιας είναι ζωτικής σημασίας. Δείχνει ένα τεράστιο επίπεδο αυτοσεβασμού.

Αντί να κρίνετε τον εαυτό σας ή να τον… δέρνετε, μπορείτε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να κατανοήσετε τα συναισθήματα που οδήγησαν στις τρέχουσες αντιδράσεις σας. Σέβεσαι τις εμπειρίες που σε οδήγησαν σε αυτό το σημείο, κάτι που δείχνει ένα επίπεδο συναισθηματικής ωριμότητας που λίγοι άνθρωποι κατέχουν.


3. Δέχεστε τους επαίνους όταν καταφέρνετε κάτι. Δεν το ρίχνετε στην τύχη.

Κομμάτι του σεβασμού του εαυτού σου είναι να αναγνωρίζεις πόσο σκληρά εργάζεσαι ή πόσο χρόνο και προσπάθεια καταβάλλεις σε διάφορα πράγματα.

Σίγουρα, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο να καυχιέσαι και να είσαι ταπεινός — αλλά καταφέρνεις να το κάνεις σωστά.

Παίρνετε τα εύσημα εκεί που αξίζετε τα εύσημα αντί να βασίζετε την επιτυχία σας… στην τύχη ή να υποδείξετε ότι κάποιος άλλος ήταν ο κύριος λόγος που τα πράγματα λειτούργησαν. Δέχεστε τον έπαινο τόσο εύκολα όσο και το feedback, γιατί ξέρετε πόσο σκληρά εργάζεστε για να πετύχετε πράγματα.

4. Βάζεις όρια και δεν νιώθεις ενοχές γι’ αυτό.

Τα όρια είναι σημαντικά. Και πρέπει να έχεις τον αυτοσεβασμό για να ξέρεις τι είσαι διατεθειμένος να υποστηρίξεις. Αυτό που είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε.

Είναι η αναγνώριση ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις ενέργειες των άλλων, αλλά ότι μπορείτε να ελέγξετε τις αντιδράσεις σας και όταν επιλέγετε να φύγετε.

Είστε πρόθυμοι να βάλετε όρια, για να δώσετε προτεραιότητα στην ευεξία σας και δεν αισθάνεστε άσχημα που το κάνετε.

Γνωρίζετε ότι η ενοχή είναι σε μεγάλο βαθμό αδικαιολόγητη όταν είστε πιστοί στον εαυτό σας και ζητάτε από τους άλλους να το σεβαστούν. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βάλεις όρια για να μην «κλέβουν» οι άλλοι τον χρόνο σου: Μια πρώην αντιπρόεδρος της Google δίνει μερικές συμβουλές.

5. Βάζεις προτεραιότητες και ξέρεις πότε να φύγεις.

Έχετε αφιερώσει χρόνο για να καταλάβετε τι θέλετε και τι είναι σημαντικό για εσάς. Ξέρετε πότε και πώς να εστιάσετε στον εαυτό σας.

Και, όχι, δεν είστε ένας εγωκεντρικός άνθρωπος που φροντίζει μόνο τον εαυτό του, αλλά ξέρετε πώς να δίνετε προτεραιότητα σε αυτό που είναι πιο κοντά στα θέλω σας.

Σχεδιάζετε για το μέλλον, βάζετε τα πράγματα στη θέση τους για να κάνετε αυτά τα όνειρα πραγματικότητα, αλλά ξέρετε επίσης πότε να αποχωρήσετε αντί να ξοδεύετε χρόνο, προσπάθεια και χρήματα σε κάτι που δεν λειτουργεί πλέον για εσάς.

Παραμένετε πιστοί στις προτεραιότητές σας αντί να παρασύρεστε από φευγαλέες ιδέες ή ιδιοτροπίες. Όλα αυτά δείχνουν ότι σέβεστε τον εαυτό σας, καθώς ακούτε πραγματικά αυτό που συμβαίνει στο μυαλό και το ένστικτό σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =