αρχικηVIRALΠέντε κακές συνήθειες των μίζερων ανθρώπων (και μπορούν να αλλάξουν)

Πέντε κακές συνήθειες των μίζερων ανθρώπων (και μπορούν να αλλάξουν)

Όπως λέει το λεξικό, μίζερος είναι αυτός που δεν του αρέσει τίποτα, που δεν ευχαριστιέται με τίποτα. Και όλοι μας έχουν γύρω μας τέτοιους ανθρώπους. Το ακόμα χειρότερο σενάριο: Να είσαι εσύ ένας μίζερος άνθρωπος.

Τώρα θα δούμε 5 κακές συνήθειες των μίζερων ανθρώπων. Αν βλέπεις κάτι από αυτά στον εαυτό σου, τώρα ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις.

Ξεκινάνε τη μέρα τους αρνητικά

Όσο και αν ακούγεται απλοϊκό, στην πραγματικότητα ισχύει αυτό που λένε κάποιοι ότι «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται». Οι άνθρωποι που ξεκινάνε τη μέρα τους μιζεριάζοντας, γκρινιάζοντας για το ότι έχουν να πάνε στη δουλειά, για το ότι έχει κίνηση, έχει κρύο, έχει ζέστη, έχει βροχή, κλπ. είναι οι άνθρωποι που κουρδίζουν το μυαλό τους αρνητικά με το που ανοίγουν τα μάτια τους. Και έτσι πάει και η υπόλοιπη μέρα τους, με την ανάλογη διάθεση.

Εστιάζουν στα αρνητικά

Η καθημερινή δυστυχία και η ψυχική μιζέρια κρύβεται στα μικρά πράγματα. Οι άνθρωποι που αισθάνονται έτσι συνήθως εστιάζουν την προσοχή τους στα αρνητικά: «το πουκάμισο μου είναι ασιδέρωτο», «τελείωσε η αγαπημένη μου μαρμελάδα», «μου ξηλώθηκε το κουμπί» και τα παρόμοια. Φυσικά κάποια από αυτά είναι αντικειμενικά γεγονότα. Σωστά και αναμφισβήτητα. Αλλά όταν κανείς τα βλέπει τεράστια, διογκωμένα και φέρνει τη συντέλεια του κόσμου επειδή συνέβησαν, το μόνο που καταφέρνει είναι να νιώθει χειρότερα.

Οι απαντήσεις τους είναι περισσότερα «όχι» και λιγότερα «ναι»

Τα άτομα που ζουν μέσα στην ψυχική μιζέρια τους είναι αυτά που σε όλα λένε «όχι», που εστιάζουν στο για ποιο λόγο δε γίνεται κάτι, γιατί κάτι δεν είναι αρκετά καλό, που βλέπουν κατευθείαν το ελάττωμα και το μειονέκτημα. Και κάπως έτσι δεν εκμεταλλεύονται καμία ευκαιρία.

Μεταθέτουν την ευτυχία τους… για αργότερα

Αυτός ο τύπος σκέψης καταστρέφει την ευτυχία. Όταν κανείς «αποφασίζει» ότι θα είναι ευτυχισμένος «όταν πάρω πτυχίο», «όταν παντρευτώ», «όταν αγοράσω δικό μου σπίτι», «όταν κάνω παιδί», «όταν βρω καλή δουλειά», κλπ, κλπ. υπογράφει τη δυστυχία του. Είτε γιατί οι συνθήκες που απαιτεί για να είναι ευτυχισμένος αργούν να έρθουν είτε έρχονται αλλά προκύπτει κάτι άλλο που κάνει το άτομο αυτό να μεταθέσει την ευτυχία του γι’ αργότερα.

Δε παίρνουν κανένα ρίσκο

Oι μίζεροι άνθρωποι ζουν βαρετές ζωές – και αποφεύγουν κάθε ρίσκο. Δε θα δοκιμάσουν ένα νέο φαγητό, δε θα πάνε σε ένα καινούργιο μέρος, δε θα γνωρίσουν νέο κόσμο και δε θα ανοίξουν τα μάτια και τα αυτιά τους σε νέες ιδέες και νέα ερεθίσματα. Επιμένουν σε αυτό που ξέρουν, στο γνωστό, στην πεπατημένη. Και πάνε με αυτόματο πιλότο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − ten =