αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜια manager της Google εξηγεί: Αυτή είναι η περιζήτητη ειδικότητα που σου δίνει μισθό 200.000 δολάρια και δουλεύεις από το σπίτι

Μια manager της Google εξηγεί: Αυτή είναι η περιζήτητη ειδικότητα που σου δίνει μισθό 200.000 δολάρια και δουλεύεις από το σπίτι

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δουλειές στις ΗΠΑ είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος στο διαδίκτυο.

Καθώς περισσότερες εταιρείες κινούνται στο διαδίκτυο, οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται και μάλιστα δραστικά. Το FBI έχει δει μια αύξηση 300% στα αναφερόμενα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο από την έναρξη της πανδημίας Covid-19.

Καθώς αυξάνεται η απειλή των κυβερνοεπιθέσεων, αυξάνεται και η ζήτηση για cyber security experts. Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ προβλέπει ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας στο cybersecurity θα αυξηθεί κατά 32% την επόμενη δεκαετία — πολύ πιο γρήγορα από τον μέσο όρο.

Υπάρχουν σχεδόν 600.000 κενές θέσεις εργασίας στο cybersecurity στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή και περίπου 3,5 εκατομμύρια ανοιχτές θέσεις παγκοσμίως, λέει  στο CNBC η Lisa Gevelber, διευθύντρια μάρκετινγκ της Google για την Αμερική.

Η κυβερνοασφάλεια είναι μια από τις πιο «υποτιμημένες» δουλειές εκεί έξω, εξηγεί η Gevelber.

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι ένας δύσκολος τομέας για να εισχωρήσουν καθώς είναι ένας εξαιρετικά εξειδικευμένος, τεχνικός ρόλος, εξηγεί, αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι δεν χρειάζεστε πτυχίο πανεπιστημίου για να αποκτήσετε μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά στον τομέα.

«Οι εργοδότες δυσκολεύονται πραγματικά να βρουν άτομα που νιώθουν άνετα να εργάζονται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αλλά υπάρχει αυτή η απίστευτη ανάγκη και ζήτηση για άτομα με αυτές τις δεξιότητες», λέει η Gevelber.

Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Gevelber ίδρυσε το Grow with Google, την πρωτοβουλία δεξιοτήτων του τεχνολογικού γίγαντα, το 2017. Το διαδικτυακό πρόγραμμα παρέχει μαθήματα και πιστοποιήσεις για δεξιότητες που απαιτούνται, όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η ανάλυση δεδομένων. Το πιστοποιητικό κυβερνοασφάλειας μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 3 μήνες και κοστίζει 49 $ ανά μήνα.

Άλλα κολέγια και Οργανισμοί, όπως το Amazon Web Services, το Columbia University και το University of Pennsylvania, προσφέρουν αντίστοιχα πιστοποιητικά κυβερνοασφάλειας.

Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας χρειάζονται σε όλους τους κλάδους, αλλά υπάρχει μια ιδιαίτερα επείγουσα ανάγκη στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, την υγειονομική περίθαλψη και κυβερνητικές δομές, λέει η Gevelber.

Η μέση αμοιβή για πολλές θέσεις εργασίας στον τομέα, υπερβαίνει τα 100.000 $. Σύμφωνα με το BLS, ο διάμεσος μισθός για τους αναλυτές κυβερνοασφάλειας είναι $112.000, ενώ ο διάμεσος μισθός για τους δcybersecurity managers είναι $164.070 τον χρόνο.

Υπάρχουν επίσης δεκάδες remote cybersecurity jobs στην αγορά, μερικές από τις οποίες πληρώνουν πάνω από 200.000 $ ετησίως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 7 =