αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κακές συνήθειες που έχουμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Και μας κάνουν λιγότερο ευτυχισμένους

Πέντε κακές συνήθειες που έχουμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Και μας κάνουν λιγότερο ευτυχισμένους

Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε την ευτυχία ως προορισμό: Μια μέρα, θα πετύχεις όλους τους στόχους σου. Μια μέρα, θα γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Μια μέρα, θα είσαι ευτυχισμένος.

Αλλά η ευτυχία είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο απλή από αυτό.

Αυτό που κάνεις κάθε μέρα έχει σημασία. Είναι αυτό που καθορίζει τη διάθεσή σας, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει την ευημερία σας.

Και αν αλλάξετε αυτές τις 5 συμπεριφορές, θα γίνετε γρήγορα πιο ευτυχισμένος άνθρωπος.

1) Παραπονιέσαι για τα πάντα

Το βλέπουμε συχνά γυρω μας. Όλοι έχουμε εκείνος τον συνάδελφο ή φίλο που παραπονιέται για τα πάντα. Η ζωή του είναι γεμάτη… προβλήματα. Αλλά δεν κάνει τίποτα για να τα λύσει.

Οι σκέψεις στις οποίες εστιάζετε είναι οι σκέψεις που μεγαλώνουν στο μυαλό σας. Όταν σταματάς να παραπονιέσαι για τα πάντα, αφήνεις χώρο για πολύ πιο όμορφα πράγματα να μπουν στο επίκεντρο.

2) Overthinking

Τα πράγματα που απασχολούν το μυαλό σας είναι αυτά που καθορίζουν την ευημερία σας μακροπρόθεσμα. Και αν συχνά σκέφτεστε υπερβολικά τι θα φορέσετε, πώς φαίνονται τα μαλλιά σας ή αν ο μηρός σας είναι κατά ένα τρίτο της ίντσας μικρότερος, χάνετε πολύ πολύτιμη ενέργεια και χρόνο σε σκέψεις που είναι άσχετες με την «μεγάλη εικόνα».

Σκεφτείτε τους ανθρώπους που αγαπάτε περισσότερο. Όταν κάνετε παρέα μαζί τους, ξοδεύετε χρόνο για να αναρωτιέστε για το μήκος των μαλλιών τους ή το χρώμα των κάλτσών τους;

Προσπαθήστε να εφαρμόσετε αυτή τη νοοτροπία και στον εαυτό σας. Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να καταβάλλετε προσπάθεια για την εμφάνισή σας, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβετε πόσο χρόνο ξοδεύετε εμμονικά με πράγματα που τελικά δεν έχουν σημασία.

3) Δεν ζεις στο τώρα

Γνωρίζετε αυτό το συναίσθημα όταν περπατάτε στο δρόμο και το μυαλό σας είναι κάπου… αλλού; Μπορεί να σκέφτεστε ένα επερχόμενο πάρτι ή τι θα φάτε για δείπνο. Ίσως φαντάζεστε την ημέρα που θα λάβετε επιτέλους προαγωγή.

Είσαι σε τέτοια ομίχλη που δεν προσέχεις καν το υπέροχο ηλιοβασίλεμα μπροστά σου. Ή τα λουλούδια που λυγίζουν στον άνεμο. Ή το χαριτωμένο κουτάβι στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Όλοι έχουμε παρασυρθεί κάποια στιγμή.

Είναι κρίμα, ωστόσο, γιατί όταν αρχίσετε να σκέφτεστε πραγματικά την έννοια του χρόνου, θα συνειδητοποιήσετε ότι το Τώρα είναι η μόνη στιγμή που ζείτε αληθινά.

Το μέλλον είναι η φαντασία σας. Το παρελθόν είναι η μνήμη σου. Η ζωή συμβαίνει τώρα.

4) Μένει μέσα όλη την ημέρα

Έρευνες δείχνουν ότι το να βγαίνετε έξω όχι μόνο αυξάνει την ευτυχία σας, αλλά ενισχύει επίσης τη μνήμη, την προσοχή, την ενσυναίσθηση και την αντοχή σας στο στρες. Θυμήσου και το άρθρο: Οι μεγάλες ιδέες έρχονται όταν περπατάς: Η απλή τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη.

Και γιατι κάποιος μπορεί να μένει μέσα στο σπίτι όλη μέρα; Μπορεί η πηγή να είναι το άγχος, το overthinking που είπαμε πιο πριν ή άλλοι λόγοι.

Βγείτε έξω. Κοιτάξτε μερικά δέντρα. Θα εκπλαγείτε με το πόσο χρήσιμο είναι.

5) Τσακώνεσαι με άγνωστους online

Επίσης κάτι που όλοι έχουμε κάνει στην digital εποχή μας. Και στις περισσότερες περιπτώσεις… δεν έχει κανένα νόημα. Δεν καταλλήγει πουθενά.

Ενώ η διαμάχη με κάποιον στο διαδίκτυο μπορεί να σας κάνει να νιώσετε λίγο καλύτερα βραχυπρόθεσμα, το πιθανότερο είναι ότι τελικά θα καταλήξετε αναστατωμένοι και εξαντλημένοι.

Έχετε περιορισμένες ποσότητες ενέργειας. Χρησιμοποιήστε την ενέργεια σας για να περάσετε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, όχι για να μαλώσετε με κάποιον που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 9 =