αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κακές συνήθειες με τις οποίες κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη

Πέντε κακές συνήθειες με τις οποίες κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη

Η ζωή είναι δύσκολη. Αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να το κάνετε πιο δύσκολο για τον εαυτό σας, χωρίς καν να το καταλάβετε.

Εάν κάνετε κάτι από τα παρακάτω, είναι ώρα για αλλαγή. Ήρθε η ώρα να κάνετε τη ζωή πιο εύκολη, κόβοντας αυτές τις κακές συνήθειες και κάνοντας το εντελώς αντίθετο.

1. Φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ζητήσουν βοήθεια. Είτε οφείλεται στην υπερηφάνεια, είτε στο φόβο της απόρριψης ή στην αμηχανία, είτε στην πεποίθηση ότι πρέπει να είναι σε θέση να χειριστούν τα πάντα μόνοι τους, η άρνηση να ζητήσουν βοήθεια μπορεί να κάνει τη ζωή πολύ πιο δύσκολη από ό,τι πρέπει.

Όταν δεν ζητάτε βοήθεια, μπορεί να καταλήξετε να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να λύσετε ένα πρόβλημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και εξάντληση- και μερικές φορές ακόμη και να επιδεινώσει το πρόβλημα.

2. Λέτε ναι όταν θέλετε να πείτε όχι

Λέτε συνεχώς ναι για πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε; Ίσως είναι επειδή δεν θέλετε να απογοητεύσετε κάποιον ή νιώθετε ότι πρέπει να πείτε ναι για να είστε ευγενικοί. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το να λέτε ναι όταν θέλετε να πείτε όχι μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο δύσκολη από όσο πρέπει.

Το να πείτε ναι καταναλώνει το χρόνο, την ενέργεια και άλλους πολύτιμους πόρους σας.

Είναι ΟΚ να πείτε όχι. Δεν χρειάζεται να κάνετε όλα όσα σας ζητούνται. Το να λες όχι δεν σε κάνει κακό άνθρωπο. Είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες και όρια. Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

3. Έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τους άλλους

Είτε πρόκειται για την οικογένεια, είτε τους φίλους ή τους συναδέλφους σας, το να περιμένετε πολλά από αυτούς μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση.

Για παράδειγμα, μπορεί να περιμένετε από τον/την σύντροφό σας να ξέρει πάντα τι σκέφτεστε ή τι θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να το επικοινωνήσετε ξεκάθαρα. Ή μπορεί να περιμένετε από τους συναδέλφους σας να πληρούν πάντα τα υψηλά σας standards χωρίς να τους δίνετε τους απαραίτητους πόρους ή υποστήριξη.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο καθένας έχει τους δικούς του περιορισμούς και δυνάμεις. Είναι άδικο να περιμένεις από τους άλλους να ανταποκριθούν στις προσδοκίες σου χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τις δικές τους ικανότητες και περιστάσεις.

4. Προσπαθείς να είσαι το άτομο… που θέλουν οι άλλοι να είσαι

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις στη ζωή είναι να προσπαθείς να είσαι το άτομο που θέλουν οι άλλοι να είσαι.

Είναι φυσικό να θέλεις να ταιριάξεις σε μια κοινότητα και να γίνεις αποδεκτός, αλλά όταν δίνεις προτεραιότητα στις προσδοκίες των άλλων σε σχέση με τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες, να είσαι έτοιμος για πολύ περιττό άγχος και απογοήτευση.

5. Είσαι πάντα μέσα στη ζώνη άνεσης σου

Το να παίζεις με ασφάλεια είναι μια φυσική ανθρώπινη τάση. Όλοι θέλουμε να αποφύγουμε τους κινδύνους και να προστατευτούμε από την αποτυχία. Αλλά μερικές φορές, το να παίζουμε με ασφάλεια μπορεί να μας εμποδίσει να επιτύχουμε τους στόχους μας και να απολαύσουμε τη ζωή στο έπακρο.

Είναι εύκολο να παραμείνετε σε αυτά που γνωρίζετε και να αποφύγετε να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Αλλά αυτό μπορεί να σας εμποδίσει να ανακαλύψετε νέες ευκαιρίες και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Μπορεί να σας αρέσει να αισθάνεστε άνετα, αλλά μην μπερδεύετε τη στασιμότητα με την άνεση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + twelve =