αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχονται διανυκτερεύοντα… καταστήματα: Θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 6 το πρωί

Έρχονται διανυκτερεύοντα… καταστήματα: Θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 6 το πρωί

Νέα τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα δίνει τη δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, να λειτουργούν πέρα από τις 9 μμ. Συγκεκριμένα έως και την επόμενη μέρα στις 6 πμ, όπως αναφέρει το New247.gr.

Συγκεκριμένα προβλέπεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές που επιτρέπεται να λειτουργούν από τις 06:00 έως τις 21:00 από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο και τις Κυριακές μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Δημάρχου μετά από πρόταση του τοπικού εμπορικού συλλόγου μέχρι και τις 6:00 της επόμενης ημέρας.

Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι να διοργανώνουν διάφορες ειδικές εκδηλώσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι «λευκές νύχτες» ή bazaar. Εκδηλώσεις που συνήθως διαρκούν μόνο μία βραδιά.

Τι θα συμβεί με τις Κυριακές

Με την νέα τροπολογία, τα καταστήματα που είναι σήμερα ανοιχτά την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου και την πρώτη Κυριακή του Μαΐου θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά ακόμη:

  • την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου (μετά δηλαδή την Black Friday) και
  • την δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

Ορίζεται, παράλληλα, πως τα καταστήματα θα παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά την Κυριάκη των εθνικών εκλογών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =