αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε καθημερινές συνήθειες που έχουν οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι

Πέντε καθημερινές συνήθειες που έχουν οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι

Ας το παραδεχτούμε: Δεν υπάρχει κάποια μαγική φόρμουλα για την επίτευξη της επιτυχίας. Δεν είναι απλά μια ιδέα που ταιριάζει σε όλους.

Ενώ όλοι ακολουθούμε διαφορετικούς δρόμους προς την επιτυχία, ορισμένες συμπεριφορές μπορούν να μας βοηθήσουν.

Σκεφτείτε όλους τους επιτυχημένους ανθρώπους γύρω σας και απαριθμήστε τις κοινές συνήθειες και πρακτικές που έχουν.

Συγκρίνετε τώρα τη λίστα σας με την παρακάτω και μην εκπλαγείτε αν βρείτε πολλά κοινά σημεία.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι που είναι πραγματικά επιτυχημένοι συνήθως εκδηλώνουν αυτές τις 5 συμπεριφορές.

1) Δρουν πριν, όχι μετά

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν κάθονται και περιμένουν να αντιδράσουν σε αυτό που τους φέρνει η ζωή. Αντίθετα, σχεδιάζουν ενεργά και προετοιμάζονται για το μέλλον.

Είναι οι άνθρωποι που συντηρούν τα αυτοκίνητά τους τακτικά αντί να περιμένουν μια βλάβη για να πάνε σε έναν μηχανικό. Είναι αυτοί που έχουν χρήματα στην άκρη για μία δύσκολη στιγμή.

Ένας επιτυχημένος άνθρωπος είναι σαν ένας μάστερ του σκακιού, σκέφτεται πάντα μερικές κινήσεις μπροστά.

2) Θέτουν ξεκάθαρους στόχους

Ο καθορισμός ξεκάθαρων στόχων σας δίνει μία αίσθηση σκοπού και κατεύθυνση. Όταν ξέρετε τι θέλετε, οι ενέργειες και οι επιλογές σας είναι πιο πιθανό να συγχρονιστούν με τους στόχους σας.

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι ένα παράδειγμα καθορισμού ξεκάθαρων στόχων. Στη δεκαετία του 1960, φανταζόταν τον εαυτό του να κερδίζει τον διαγωνισμό Mr Universe και κατάφερε να πάρει το στέμμα το 1967.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Όταν στράφηκε στην υποκριτική, άλλαξαν και οι στόχοι του. Αυτή τη φορά, ήθελε να γίνει ένας διάσημος ηθοποιός που κέρδισε πολλά χρήματα – και όλοι ξέρουμε ότι έγινε αυτό. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι θέτουν στόχους γιατί ξέρουν ότι όταν δεν έχεις ιδέα για τον προορισμό σου, μπορείς να καταλήξεις οπουδήποτε.

3) Είναι ρεαλιστικά θετικοί

Μια θετική νοοτροπία είναι σημαντικ. Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές στη θετικότητά μας.

Τι σημαίνει αυτό;

Διατηρούμε μια αισιόδοξη στάση ανεξάρτητα από την κατάσταση, αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι οι προκλήσεις και οι περιορισμοί είναι αναπόφευκτοι στη ζωή. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε ψυχολογικά τρικ που χρησιμοποιούν οι αισιόδοξοι άνθρωποι για να παραμένουν θετικοί. Ακόμα και στα δύσκολα.

4) Επικεντρώνονται στη βελτίωση αντί στην τελειότητα

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι πιστεύουν στον εαυτό τους γιατί ξέρουν πόσο εξαιρετικοί είναι σε αυτό που κάνουν. Ταυτόχρονα όμως ξέρουν επίσης ότι δεν θα είναι ποτέ τέλειοι.

Εξαιτίας αυτού, η εστίασή τους είναι στη σταθερή πρόοδο αντί στην τελειότητα.

Σκέψου το: Το να στοχεύσετε στην τελειότητα μπορεί να σας ”τυφλώσει” για οποιαδήποτε πρόοδο έχετε κάνει. Αλλά εάν επικεντρωθείτε στη σταθερή βελτίωση, επιτρέπετε στον εαυτό σας να δει την κάθε μικρή νίκη, δημιουργώντας μια θετική νοοτροπία που προωθεί τη βιώσιμη πρόοδο.

Ας δούμε για παράδειγμα τη μετάβαση στο γυμναστήριο:

Πιθανότατα θα τραυματίζατε τον εαυτό σας αν ξεκινάγατε να σηκώνετε πολλά βάρη την πρώτη μέρα. Αλλά αν ξεκινήσετε με ένα ελαφρύτερο βάρος και το αυξήσετε σταθερά καθώς περνούν οι μέρες, τελικά θα είστε αρκετά δυνατοί για να φτάσετε το επίπεδο που θέλετε.

5) Πειθαρχία

Η πειθαρχία κρατά ένα άτομο συγκεντρωμένο και διασφαλίζει ότι παραμένει στο δρόμο του. Χωρίς αυτό, η επιτυχία μετατρέπεται σε… φαντασία παρά σε πραγματικότητα. Αλλά πως κινούνται οι πειθαρχημένοι άνθρωποι; Θυμήσου το άρθρο: Πέντε πράγματα στα οποία οι πειθαρχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν ποτέ τον χρόνο τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − two =