αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πλούσιοι άνθρωποι (και τους βοηθούν να παραμείνουν πλούσιοι)

Πέντε καθημερινές συνήθειες που έχουν οι πλούσιοι άνθρωποι (και τους βοηθούν να παραμείνουν πλούσιοι)

Οι εκατομμυριούχοι δεν γίνονται εν μία νυκτί. Μερικοί αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι στο ξεκίνημα τους έκαναν λάθη που επηρέασαν αρνητικά την οικονομική τους κατάσταση – όπως μπορεί να κάνει ο καθένας. Και μπορεί να μετακινούν μεγαλύτερα ποσά από τον έναν λογαριασμό στον άλλο, αλλά πολλοί από εμάς πιθανότατα μπορούμε να μάθουμε μερικά πράγματα από την ικανότητά τους να διατηρούν πλούτο.

Ακολουθούν πέντε χρηματικές συνήθειες που βοηθούν τους εκατομμυριούχους να παραμείνουν πλούσιοι, σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στο Business Insider.

1. Πολλοί εκατομμυριούχοι αποφεύγουν να παρασυρθούν στον ακριβό τρόπο ζωής

Ο Kenny Senour, CFP στο Millennial Wealth Management λέει ότι οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι αποφεύγουν να παρασύρονται σε ακριβό τρόπο ζωής και είδη πολυτελείας που στη συνέχεια γίνονται απαραίτητα για τον τρόπο ζωής τους καθώς αυξάνεται το εισόδημά.

«Οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι συνήθως αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πληρώνοντας μετρητοίς και τα κρατούν όσο το δυνατόν περισσότερο», λέει ο Senour. Πριν από την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, ο Senour λέει ότι οι πλούσιοι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στην καλή ασφάλιση υγείας και τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης αποταμίευσης. Ένας τέτοιος λογαριασμός είναι ένα εύκολα προσβάσιμο απόθεμα μετρητών, το οποίο συνήθως φυλάσσεται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης, για την κάλυψη εξόδων για 3-6 μήνες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως η απώλεια της δουλειάς σας.

2. Δίνουν προτεραιότητα στην αποπληρωμή των χρεών τους

Ο ειδικός σε θέματα πλούτου για παιδιά Jay Zigmont, CFP, Ph.D. λέει ότι οι εκατομμυριούχοι δίνουν προτεραιότητα στο να είναι απαλλαγμένοι από υψηλα χρέη το συντομότερο δυνατό. «Το χρέος δεν είναι μέρος της ζωής τους», λέει. «Μπορεί να έχουν πιστωτικές κάρτες, αλλά δεν κουβαλούν υπόλοιπο».

Ο Zigmont λέει ότι οι εκατομμυριούχοι αποφεύγουν το χρέος πιστωτικών καρτών εντελώς. «Αντί να πληρώνουν 16% ή περισσότερο σε τόκους σε μια τράπεζα, επενδύουν στον εαυτό τους και στο μέλλον τους», εξηγεί ο Zigmont.

3. Ελέγχουν τακτικά τα χρήματά τους

Ο Zigmont λέει επίσης ότι οι εκατομμυριούχοι ζουν εντός του προϋπολογισμού τους, έχοντας ξεκάθαρη κατανόηση σε τι μπορούν και σε τι δεν μπορούν να ξοδέψουν χρήματα. Ο έλεγχος των χρημάτων τους σε τακτική βάση τους βοηθά να δίνουν προτεραιότητα στις πιο σημαντικές κατηγορίες δαπανών και να εξοικονομούν χρήματα, αποφεύγοντας να αγοράζουν πράγματα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται.

Οι εκατομμυριούχοι ελέγχουν την καθαρή τους περιουσία κάθε μήνα. Αξιολογούν ποιες ροές εισοδήματος λειτουργούν καλά και χτίζουν πάνω σε αυτές. Αν η καθαρή τους περιουσία έχει μειωθεί από τον προηγούμενο μήνα, καταλαβαίνουν ακριβώς γιατί.

4. Ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διατήρηση του πλούτου παρά για την ανάπτυξη του πλούτου

Ο Δρ Guy Baker, CFP, Ph.D., ιδρυτής της Wealth Teams Alliance, λέει ότι οι εκατομμυριούχοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διατήρηση του κεφαλαίου παρά για την ανάπτυξη του. «Επενδύουν σε μετοχές και κινήσεις χαμηλού ρίσκου με υψηλή πιθανότητα λογικού εισοδήματος», λέει ο Baker. «Επικεντρώνονται πολύ περισσότερο στο αν θα πάρουν πίσω το κεφάλαιό τους παρά στο να το διπλασιάσουν ή να το τριπλασιάσουν τα επόμενα 10 χρόνια».

Πολλοί αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι είναι πιο πιθανό να επενδύσουν σε επιχειρηματικά εγχειρήματα ή ευκαιρίες ανάπτυξης που ήδη γνωρίζουν, αντί να αναλάβουν μεγάλα ρίσκα σε κάτι που δεν έχουν μελετήσει ακόμα.

5. Οι εκατομμυριούχοι δεν κολλάνε στα χρηματικά τους λάθη

Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι έχουν κάνει πολλά λάθη, «μεγάλα και μικρά», που επηρέασαν αρνητικά τον πλούτο τους, λέει η οικονομική σύμβουλος Hannah Whatley, της εταιρείας Rather & Kittrell. «Ωστόσο, γνωρίζουν ότι το λάθος δεν καθορίζει τους ίδιους ή την ικανότητά τους να αυξήσουν τον πλούτο τους και προχωρούν. Οι εκατομμυριούχοι καταλαβαίνουν ότι η συνέπεια δεν απαιτεί τελειότητα».

«Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που έχεις ήδη φάει για πρωινό», λέει. «Πολλοί εκατομμυριούχοι εξωτερικεύουν το συναίσθημα της αποτυχίας γρήγορα και προχωρούν μπροστά».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =