αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ιδέες για παθητικό εισόδημα μέσω ίντερνετ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πέντε ιδέες για παθητικό εισόδημα μέσω ίντερνετ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Συχνά ακούμε τον όρο «παθητικό εισόδημα». Και είναι αλήθεια ότι όλοι θα ήθελαν κάποια έξτρα χρήματα τον μήνα. Αλλά πως μπορεί να συμβεί αυτό πρακτικά; Τώρα θα δούμε μερικές επιλογές.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Στην παρακάτω λίστα λοιπόν θα δεις 6 ιδέες για να αποκτήσεις παθητικό εισόδημα. Ξεκινώντας από το δωμάτιο σου. Προσοχή: Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρχίσουν… να πέφτουν χρήματα από τον ουρανό με έναν μαγικό τρόπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και κόπο από πριν, για να μπορέσεις στην συνέχεια να αποκτήσεις μια πηγή παθητικού εισοδήματος.

Online μαθήματα και webinars

Η διαδικτυακή εκπαίδευση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των φοιτητών, των επαγγελματιών και των στελεχών, ως μέσο βελτίωσης των δεξιοτήτων τους. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να βελτιώσεις το βιογραφικό σου και να γίνεις πιο περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Έχεις γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να δώσουν αξία σε άλλους ανθρώπους; Μπορείς να φτιάξεις ένα διαδικτυακό μάθημα. Και να έχεις έσοδα από αυτό. Είναι δυνατό να κερδίσετε χρήματα μέσω διαδικτυακών μαθημάτων με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρεώσετε προκαταβολικά ένα ποσό για ολόκληρο το μάθημα που προσφέρετε στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν επίσης subscription-based μοντέλα και κλιμακωτά προγράμματα πληρωμών. Οι άνθρωποι μπορούν να εγγραφούν σε διαδικτυακά σεμινάρια ανά πάσα στιγμή, δεδομένου ότι λειτουργούν μέρα και νύχτα. Θυμήσου και το άρθρο: «Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ.

Κρυπτονομίσματα

Μία από τις επιλογές για παθητικό εισόδημα που προτείνει ο Shaan Patel, γιατρός και επιχειρηματίας. Μάλιστα, ο ίδιος έχει καταφέρει να στήσει τις δικές του πηγές παθητικού εισοδήματος, οι οποίες του φέρνουν έξτρα εισόδημα ύψους 250.000 δολαρίων ανά έτος, όπως σημειώνει το Business Insider. Ο Patel λέει ότι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα crypto συναλλαγών, το Coinbase, δεν προσφέρει στην πραγματικότητα τα καλύτερα rates. Η τρέχουσα αγαπημένη του πλατφόρμα είναι το crypto.com. Εκεί επενδύει σε διάφορα κρυπτονομίσματα όπως τα Bitcoin και Ethereum. Βεβαίως τα κρυπτονομίσματα είναι μια επιλογή που πάντα… εμπεριέχει ρίσκο.

Γράψε έναν ταξιδιωτικό οδηγό

Μετά την πανδημία, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταξιδεύουν. Αν γνωρίζετε καλά την γεωγραφική περιοχή ή την πόλη σας, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα τοπικό ταξιδιωτικό οδηγό για να τον αγοράζουν οι ταξιδιώτες σε ιστότοπους όπως το Wild Bum. Όπως εξηγεί το αμερικανικό Grow, οι χρήστες που φτιάχνουν travel guides στο Wild Bum, συνήθως χρεώνουν $25-$150 για κάθε ένα οδηγό. Κρατούν το 50% των κερδών από κάθε πώληση του οδηγού τους, ενώ έχουν και επιπλέον έσοδα μέσα από affiliate links. Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί καν να ταξιδέψουν οι ίδιοι!

Πούλα φωτογραφίες online

Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 6 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους.

Τσέκαρε τις επιλογές παρακάτω. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site. Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας.

1# Shutterstock

2# Getty Images

3# SmugMug

4# Foap

5# Alamy

6# Dreamstime

Γράψε ένα ebook

Να διευκρινίσουμε: Η συγγραφή ενός e-book πιθανότατα δεν θα σας κάνει πλούσιους. Εκτός εάν έχετε ένα τεράστιο κοινό που σας ακολουθεί ή είστε ήδη γνωστός με κάποιον τρόπο. Αλλά αυτό που μπορεί να κάνει είναι να σας βοηθήσει να χτίσετε την φήμη σας ή να κερδίσετε χρήματα από το ίδιο βιβλίο, εάν έχει την σωστή τιμή.

Για να το δημιουργήσεις, μπορείς να δουλεύεις ευέλικτα μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου. Όταν το ολοκληρώσεις μπορείς να το ανεβάσεις σε πλατφόρμες όπως οι Amazon Kindle Direct Publishing και Smashwords. Δωρεάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώην αεροσυνοδός που «αποβιβάστηκε» σε ένα χωριό της Ημαθίας και παράγει τα δικά της παραδοσιακά προϊόντα φρούτων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 13 =