αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε αρνητικές σκέψεις που σε κρατούν μακριά από την επιτυχία

Πέντε αρνητικές σκέψεις που σε κρατούν μακριά από την επιτυχία

Είναι δύσκολο να φτάσεις στους μεγάλους στόχους σου. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας ή αν ξεκινάς ένα δικό σου project από το μηδέν. Μπορεί σε κάποιος να φανεί περίεργο, όμως η νοοτροπία σας όταν ξεκινάτε το επιχειρηματικό ταξίδι είναι εξίσου σημαντική με τις άλλες δεξιότητες που θα χρειαστεί να μάθετε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ορισμένα μοτίβα σκέψης που θα χρειαστεί να καταπολεμήσετε και να περιορίσετε για να φτάσετε εκεί που θέλετε.

Εδώ είναι 5 αρνητικές σκέψεις που κάνουμε πολλοί από εμάς.

1. Δεν είμαι αρκετά καλός/η

Αυτή είναι μια περιοριστική πεποίθηση κοινή σε πολλούς ανθρώπους. Στη ρίζα πολλών από τους φόβους μας και την αδυναμία να ενεργήσουμε σύμφωνα με τα όνειρά μας βρίσκεται αυτή η πεποίθηση ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί. Εάν θυμάστε ότι οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι σκέφτονται το ίδιο πράγμα, μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε να αγνοήσετε αυτές τις σκέψεις και να συνεχίσετε προς τα εμπρός. Βγείτε έξω και αναλάβετε δράση. Όσο περισσότερα κάνετε, τόσο περισσότερα θα μάθετε πραγματικά (ακόμα και κάνοντας λάθη) και τόσο καλύτεροι θα γίνετε σε αυτό που κάνετε.

Πρέπει να ξεκινήσετε – όπως όλοι οι άλλοι που πέτυχαν πριν από εσάς. Κάποια στιγμή έπρεπε να πάρουν την απόφαση να ξεκινήσουν. Έτσι, όταν πιστεύετε ότι δεν είστε αρκετά καλοί για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, κάντε τα βήματα που σχεδιάσατε εκείνη τη μέρα και συνεχίστε σαν να μην έγινε ποτέ η σκέψη.

2. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ καλύτερος από εμένα

Το σπουδαίο με την παρουσία του ανταγωνισμού είναι ότι σημαίνει ότι υπάρχει ζήτηση για το προϊόν ή την υπηρεσία σας – είναι καλό σημάδι ότι η αγορά αποφάσισε ότι υπάρχει ανάγκη για αυτό που παρέχετε!

Ακόμα κι αν αρέσουν σε πολλούς πελάτες οι ανταγωνιστές σας, θα υπάρξουν άλλοι που θα θέλουν αυτό που προσφέρετε και τη μοναδική σας άποψη για αυτό που κάνετε. Κάποιοι θα «συνδεθούν» καλύτερα με εσάς και με αυτό που εκπροσωπείτε παρά με τον ανταγωνισμό. Μην αφήσετε λοιπόν αυτό να σας απογοητεύσει.

3. Είναι πολύ δύσκολο

ΟΚ, όλα… είναι δύσκολα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεκινήσεις την προσπάθεια για να φτάσεις στους στόχους σου.

Μην ξεχνάς: Η προσπάθεια φέρνει ανάπτυξη και σε εσένα ως άτομο- και μόνο γι’ αυτό αξίζει τον κόπο. Ποτέ δεν θα μάθετε τι θα μπορούσατε να καταφέρετε αν δεν προσπαθήσετε. Θυμήσου και το άρθρο: Όταν ο Brian Chesky ίδρυσε την Airbnb, του είπε η μητέρα του: «Δεν είσαι επιχειρηματίας, είσαι άνεργος».

4. Αν επρόκειτο να πετύχω, θα είχα ήδη πετύχει. Είναι πολύ αργά για μένα

Υπάρχουν τόσα πολλά παραδείγματα επιτυχημένων ανθρώπων που βρήκαν την επιτυχία «αργότερα στη ζωή τους». Όταν πέτυχαν τα όνειρά τους, ήταν κάπως μεγαλύτεροι, αλλά και σοφότεροι, ανησυχούσαν λιγότερο για το τι σκέφτονταν οι άνθρωποι για αυτούς και γνώριζαν καλύτερα τον εαυτό τους. Είχαν επίσης φτάσει σε ένα εξαιρετικό σημείο για να κατανοήσουν τι πραγματικά εκτιμούσαν.

5. Δεν έχω αρκετή εμπειρία/γνώση/ταλέντο για να πετύχω

Ο καθένας πρέπει να ξεκινήσει από κάπου. Απλώς επικεντρωθείτε στο να είστε καλύτεροι από τους ανθρώπους που προσπαθείτε να βοηθήσετε. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που είναι καλύτερος από εσάς σε αυτό που κάνετε (και ο Νο1 ειδικός σε κάτι, μπορεί να είναι υποκειμενικό ούτως ή άλλως).

Θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που δεν ξέρουν κάτι που γνωρίζετε και έχουν λιγότερη εμπειρία από εσάς και μπορούν να επωφεληθούν από τη βοήθειά σας και αυτά που έχετε να προσφέρετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − eleven =