αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απρόσμενες καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σε κάνουν πιο δημιουργικό

Πέντε απρόσμενες καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σε κάνουν πιο δημιουργικό

Οι άνθρωποι συχνά όταν ακούνε την λέξη δημιουργικότητα, σκέφτονται την δημιουργία τέχνης, ποιημάτων ή τη σύνθεση μουσικής.

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στη δημιουργικότητα. Μπορείς να είσαι δημιουργικός άνθρωπος με ανεκμετάλλευτο ταλέντο, και να μην το ξέρεις καν!

Εδώ είναι 5 ασυνήθιστες συνήθειες που μπορούν να σε κάνουν πιο δημιουργικό. Πόσες από αυτές έχεις;

1) Ξυπνάς νωρίς

Γνωρίζατε ότι οι περισσότεροι δημιουργικοί άνθρωποι ξυπνούν νωρίς;

Φυσικά, αυτό δεν θα ισχύει για όλους. Κάποιοι λειτουργούν καλύτερα τις βραδινές ώρες.

Αλλά αν ξυπνάς νωρίς, έχεις κάποια οφέλη. Πρώτον, έχετε πολύ λιγότερους περισπασμούς νωρίς το πρωί, καθώς πολλοί άλλοι άνθρωποι ακόμα κοιμούνται και τα πράγματα είναι πιο ήσυχα. Οι σκέψεις μπορούν να σας έρθουν με μεγαλύτερη ευκολία και η δημιουργικότητα να βγει στην επιφάνεια.

Και επίσης, εσείς οι ίδιοι δεν έχετε ακόμα μπει στον κύκλο του να τρέχετε… από το ένα ραντεβού στο άλλο.

2) Ακολουθείς μία σταθερή ρουτίνα

Αυτή η συνήθεια μπορεί να φαίνεται λίγο ασυνήθιστη για τους δημιουργικούς ανθρώπους, καθώς είναι γνωστό ότι σκέφτονται νέους τρόπους για να κάνουν πράγματα.

Αλλά ένα πράγμα που κάνουν επίσης είναι να παραμένουν συνεπείς και να διατηρούν καλές συνήθειες.

Αυτό σημαίνει να έχετε μια σταθερή, ίσως και αυστηρή, ρουτίνα.

Ο ψυχολόγος Γουίλιαμ Τζέιμς εξήγησε ότι η ρουτίνα «απελευθερώνει το μυαλό μας να προχωρήσει σε πραγματικά ενδιαφέροντα πεδία δράσης».

Με άλλα λόγια, εάν αυτοματοποιείτε ενέργειες που είναι συνηθισμένες για εσάς, δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύετε ψυχική ενέργεια για να τις σκεφτείτε και μπορείτε να αφιερώσετε τις σκέψεις σας στη δημιουργικότητα.

Μην το συγχέετε με την άρνηση να σκεφτείτε έξω από το κουτί, ωστόσο. Οι δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν και επαναξιολογούν τη ρουτίνα τους για να βρουν καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους να κάνουν πράγματα.

Αλλά όταν βρίσκεις κάτι που λειτουργεί, μείνε σε αυτό με συνέπεια.

3) Αναλογίζεσαι τα λάθη και τις αποτυχίες σου

Ας το παραδεχτούμε – η αποτυχία δεν είναι ποτέ ευχάριστη.

Αλλά αν μπορείτε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στο τι πήγε στραβά, μπορείτε να αναπτυχθείτε πολύ περισσότερο.

Κάθε δημιουργική προσπάθεια είναι σίγουρο ότι θα έχει κάποιες αποτυχίες, μεγάλες ή μικρές. Θα δοκιμάσετε πράγματα και θα πάνε στραβά, θα εμφανιστούν απροσδόκητα προβλήματα ή θα ανακαλύψετε πράγματα που ξεχάσατε να λάβετε υπόψη.

Όταν σκέφτεστε αυτά τα πράγματα, μαθαίνετε πώς να το κάνετε καλύτερα την επόμενη φορά. Σημαίνει ότι δεν τα παρατάτε με το πρώτο σημάδι του προβλήματος, αλλά χρησιμοποιήστε αυτήν την εμπειρία για να καταλήξετε σε μια ακόμα καλύτερη ιδέα.

Οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι γνωρίζουν αυτό το μυστικό όπλο και το χρησιμοποιούν στο έπακρο.

4) Αισθάνεσαι άνετα να εργάζεαι οπουδήποτε και οποτεδήποτε

Σίγουρα έχετε ένα μέρος όπου έχετε συνηθίσει να εργάζεστε. Θα μπορούσε να είναι ένα γραφείο, ένα γραφείο στο σπίτι ή ίσως ακόμη και μια μικρή γωνιά στο σαλόνι.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι αν είστε δημιουργικά μυαλά, μπορείτε να εργαστείτε οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Η έμπνευση μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή, και αν δεν την προλάβετε, μπορεί να χάσετε μια πραγματικά υπέροχη ιδέα.

Οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι πάντα προετοιμασμένοι να καθίσουν και να εμπλουτίσουν μια ιδέα όταν τους έρθει, και είναι σε θέση να εργαστούν σχεδόν οπουδήποτε.

Υπάρχουν επίσης πολλά εμπνευσμένα παραδείγματα: Ο Steve Jobs ξεκίνησε την Apple στο γκαράζ της μητέρας του και ο JK Rowling έγραψε τις πρώτες ιδέες για τον Χάρι Πότερ σε μια χαρτοπετσέτα ενώ ήταν στο τρένο.

5) Απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάς μόνος

Ξέρεις εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι… ντροπιαστικό να πηγαίνεις οπουδήποτε μόνος;

Είτε πρόκειται για μεσημεριανό γεύμα, είτε για μια συνάντηση για ένα χόμπι, πάντα αναζητούν κάποιον που να μπορεί να τους κάνει παρέα.

Ως εξαιρετικά δημιουργικό άτομο, απολαμβάνετε τη συντροφιά των στενών σας φίλων. Αλλά, σίγουρα εκτιμάτε επίσης να έχετε στιγμές μοναξιάς. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτικη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =