αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι για να κρατήσεις ψηλά τα standards σου

Πέντε απλοί τρόποι για να κρατήσεις ψηλά τα standards σου

Ανησυχείτε ότι τα χαμηλά standards μπορεί να σας παρασύρουν; Τα standards σας είναι ουσιαστικά αυτά που επιτρέπετε να συμβούν στη ζωή σας. Τι θα αποδεχτείς και τι όχι. Εκεί που τραβάτε τη γραμμή στην άμμο, σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Τα standards σας είναι το πώς επιτρέπετε στους άλλους να σας συμπεριφέρονται. Συνδέονται με την αυτοεκτίμησή σας και με αυτό που πιστεύετε ότι αξίζετε.

Είναι σημαντικό να ρίξετε μια ματιά στο τι επιτρέπετε στη ζωή σας και να σκεφτείτε αν αυτά τα πράγματα είναι θετικά ή αν σας εμποδίζουν. Βάζεις τον πήχη πολύ χαμηλά γενικά;

Εάν έχετε ανοίγει αυτό το άρθρο, τότε μάλλον έχετε αποφασίσει ότι τα standards σας πρέπει να ανέβουν. Είναι καιρός να λάβετε θετικά μέτρα και να το κάνετε αυτό.

1. Σκεφτείτε τις εναλλακτικές

Εάν αγωνίζεστε να παρακινήσετε τον εαυτό σας να αυξήσει τα standards σας, τότε ένας καλός τρόπος για να μπείτε στη σωστή νοοτροπία είναι να σκεφτείτε ποια είναι η εναλλακτική.

Εάν δεν αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη ζωή, τι θα μπορούσε να δώσει αυτό στο μέλλον σας;

Θα επηρεάσει την υγεία σας; Σχέσεις; Οικονομική ασφάλεια;

Θα γίνουν ποτέ τα όνειρά σας πραγματικότητα αν δεν κάνετε αυτή την αλλαγή;

Σκεφτείτε το προσεκτικά – οι απαντήσεις σας θα μπορούσαν να είναι όλο το κίνητρο που χρειάζεστε για να αλλάξετε τη ζωή σας.

2. Να είστε πιο διεκδικητικοί

Αν θέλεις να ανεβάσεις τα standards σου, πρέπει να μάθεις να στέκεσαι στη θέση σου και να διεκδικείς για τον εαυτό σου.

Εάν έχετε χαμηλά standards, πιθανότατα δεν υπερασπίζεστε τον εαυτό σας. Πιθανότατα απλώς αποδέχεστε αυτό που σας δίνεται και δεν παραπονιέστε ποτέ για τίποτα.

Το να ανεβάζεις τα standards σου σημαίνει να μάθεις πότε να μιλάς, να υπερασπίζεσαι την άποψή σου και να είσαι ειλικρινής με τους άλλους για τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου. Σημαίνει να ξέρεις πότε να πεις «όχι».

Αν σας φέρονται άδικα στη δουλειά, μιλήστε. Εάν ο/η σύντροφός σας δίνει πράγματα στη σχέση σας, να είστε ειλικρινείς μαζί του και να ξεκαθαρίσετε τις ανάγκες σας.

Εάν ένας φίλος σας περιμένει από εσάς να είστε δίπλα του, αλλά ποτέ δεν ανταποδίδει, μιλήστε του για αυτό.

Ενημερώστε τους ανθρώπους ότι δεν μπορούν απλώς να περπατήσουν πάνω σας.

3. Ξοδέψτε για πράγματα έχουν σημασία

Δεν χρειάζεται να κερδίσετε περισσότερα για να αυξήσετε τα standards των δαπανών σας. Όλα έχουν να κάνουν με την αλλαγή του τρόπου που σκέφτεστε τα χρήματα. Πάρτε τον έλεγχο των δαπανών σας, παρακολουθήστε τα έξοδά σας και βεβαιωθείτε ότι κάνετε οικονομία για το μέλλον σας.

Σκεφτείτε τα πράγματα στα οποία ξοδεύετε τα χρήματά σας – πρόκειται πραγματικά να εμπλουτίσει τη ζωή σας αυτό το ακριβό αυτοκίνητο ή ένα κομμάτι επώνυμων ρούχων; Αν όχι, τότε δεν αξίζει τον κόπο.

Χρησιμοποιήστε τα χρήματά σας για να ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες και να δημιουργήσετε αναμνήσεις με τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε πράγματα μόνο και μόνο επειδή η κοινωνία σας λέει ότι αυτό είναι το ιδανικό πράγμα. Όταν χρειάζεται να αγοράσετε υλικά αγαθά, σκεφτείτε την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Φροντίστε τα πράγματα που αγοράζετε και κάντε τα να διαρκέσουν.

4. Κάντε θετικές επιλογές κάθε μέρα

Τα standards σας δεν θα ανέβουν μόνα τους. Πρέπει να κάνετε μικρές αλλαγές και να αναπτύσσετε νέες, υγιεινές συνήθειες κάθε μέρα.

Βρείτε έναν τρόπο να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας στη δουλειά, να περιορίσετε τον χρόνο σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κάνετε μια υγιεινή επιλογή στο μεσημεριανό γεύμα ή να δοκιμάσετε ένα νέο χόμπι ένα βράδυ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίγνωση όλων των μικρών βημάτων που κάνετε και δώστε στον εαυτό σας τα εύσημα για αυτά.

5. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικές επιρροές

Ποτέ μην υποτιμάτε τον ρόλο που παίζουν στη ζωή σας οι άνθρωποι με τους οποίους περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας. Έχουν αυτοί οι άνθρωποι υψηλά standards για τον εαυτό τους; Εάν το κάνουν, τότε αυτό θα σας επηρεάσει.

Εάν δεν το κάνουν και διαπιστώσετε ότι σας βαραίνουν ή σας κρατούν πίσω, σκεφτείτε προσεκτικά εάν σας επηρεάζουν άσχημα. Ίσως χρειαστεί να αποστασιοποιηθείτε από αυτούς εάν θέλετε να ανεβάσετε τα standards σας. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Εάν πιστεύετε ότι σας λείπουν καλές επιρροές, να είστε ανοιχτοί σε νέες φιλίες με άτομα που έχουν παρόμοια νοοτροπία με εσάς. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε θετική έμπνευση στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο ή σε podcast.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − fifteen =