αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί κανόνες που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που ζουν την ζωή τους με τους δικούς τους όρους

Πέντε απλοί κανόνες που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που ζουν την ζωή τους με τους δικούς τους όρους

Όλοι θέλουν να πουν «ζω τη ζωή με τους δικούς μου όρους». Αλλά η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγοι από εμάς το κάνουν πραγματικά.

Όταν παίρνουμε αποφάσεις, οι περισσότεροι από εμάς επηρεαζόμαστε άμεσα ή έμμεσα από τους γονείς μας, τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας και την κοινωνία συνολικά.

Θέλετε να μάθετε αν είστε ένας από τους λίγους ανθρώπους που ζουν με τους δικούς τους όρους; Εδώ είναι 5 απλοί κανόνες που εφαρμόζουν αυτοί οι άνθρωποι.

1) Είστε πολύ ανεξάρτητοι

Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ζει τη ζωή με του δικούς του όρους, αν εξαρτάται πολύ από τους άλλους.

Αν εξακολουθείτε να μένετε με τους γονείς σας ή είστε προσκολλημένοι στον/στην σύντροφό σας, η ζωή σας εξαρτάται από αυτούς… Μπορείτε πραγματικά να πείτε ότι ζείτε τη ζωή με τους δικούς σας όρους;

Μάλλον όχι. Απλώς δεν γίνεται.

Γι’ αυτό προσπαθείτε να είστε ανεξάρτητοι—οικονομικά, διανοητικά, συναισθηματικά, κοινωνικά.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν αισθάνεστε εξαρτημένοι σε κανέναν. Και αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε επιλογές που δεν επηρεάζονται από τους άλλους.

2) Λέτε «όχι» όταν θέλετε να πείτε όχι

Σέβεσαι ότι όλοι έχουν περιορισμούς και προτιμήσεις. Δεν αισθάνεστε απαίσια όταν απορρίπτετε μια προσφορά ή αίτημα γιατί, τελικά, ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει πάντα η επιλογή να πείτε όχι.

Άλλωστε δεν αισθάνεσαι άσχημα όταν οι άλλοι σου λένε «όχι».

Δεν θες να ευχαριστείς τους πάντες. Εχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που κάνετε πράγματα καθαρά από ενοχές, αρχίζετε να αγανακτείτε με το άλλο άτομο (ακόμα και τον εαυτό σας)… και αυτό δεν είναι καλό για όλους τους εμπλεκόμενους.

Γνωρίζετε επίσης καλά ότι το να μην μπορείτε να θέσετε όρια, θα σε οδηγήσει σε ένα αρνητικό σπιράλ. Θυμήσου και το άρθρο: Οι έξυπνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις 5 φράσεις για να βάζουν όρια και να μην τους εκμεταλλεύονται οι άλλοι.

3) Λέτε «ναι» όταν θέλετε να πείτε ναι

Όταν θέλεις πολύ κάτι και σου προσφέρεται, το αρπάζεις. Εάν γίνεις αποδεκτός σε μια δουλειά που βρίσκεται στην άλληάκρη του πλανήτη, θα πεις «ναι» ακόμη κι αν η οικογένεια και οι φίλοι σου σε κάνουν να νιώθεις άσχημα που τους «εγκαταλείπεις».

Δεν σε νοιάζει αν κάποιοι πιστεύουν ότι παίρνεις κακές αποφάσεις. Δεν τους αφορά.

Προτιμάτε να το μάθετε στην πράξη, παρά να αφήσετε τους άλλους να σας υπαγορεύουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε με τη ζωή σας.

4) Έχετε τον δικό σας ορισμό της επιτυχίας

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε, μας διδάσκουν ότι επιτυχία σημαίνει να γίνουμε πλούσιοι, να γίνουμε διάσημοι και να είμαστε οι καλύτεροι σε ό,τι κι αν κάνουμε.

Σημαίνει επίσης να είσαι παντρεμένος και να κάνεις παιδιά και να έχεις πολλούς φίλους.

Αλλά ευτυχώς, έχετε προσαρμόσει τον δικό σας ορισμό της επιτυχίας. Σίγουρα, μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα μερικά από τα πράγματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει αυτά που είναι έξω από το «κουτί».

Η επιτυχία για εσάς μπορεί να επικεντρωθεί στο να έχετε ένα υγιές μυαλό, μια υγιή αυτοεκτίμηση και να έχετε πολλές εμπειρίες… και αντί για ένα παιδί, μπορεί να θέλετε να ταξιδέψετε ή να ακολουθήσετε ένα ιδιαίτερο επάγγελμα.

5) Δεν νιώθετε την ανάγκη να εξηγήσετε τις επιλογές της ζωής σας

Αν οι άνθρωποι ρωτήσουν «Ω, άρα συνεχίζεις να τρέχεις το δικό σου project; Δεν θέλεις πραγματική δουλειά;». ‘H «Ακόμα δεν έχεις παντρευτεί;».

Απαντάς ήρεμα «Ναι» και απλά το αφήνεις εκεί.

Δεν συνεχίζεις να εξηγείς- γιατί οι επιλογές σου είναι δικές σου.

Το σημαντικό είναι ότι είστε πραγματικά χαρούμενοι και ήρεμοι με τις επιλογές της ζωής σας. Οι απόψεις των άλλων είναι απλώς θόρυβος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + fifteen =