αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθώες» φράσεις που χρησιμοποιούν οι χειριστικοί άνθρωποι για να σε ελέγξουν

Πέντε «αθώες» φράσεις που χρησιμοποιούν οι χειριστικοί άνθρωποι για να σε ελέγξουν

Γνωρίζατε ότι οι χειριστικές φράσεις μπορεί να φαίνονται φυσιολογικές στους περισσότερους ανθρώπους; Είναι αλήθεια. Πολλές από τις δηλώσεις που ακούμε εκεί έξω, χρησιμοποιούνται για έλεγχο, gaslighting και αλλοίωση της πραγματικότητας. Μερικές φορές είμαστε τα θύματα χωρίς να το γνωρίζουμε.

Όλοι χρησιμοποιούν κατά καιρούς χειριστικές φράσεις. Ωστόσο, η σκόπιμη και συχνή χρήση χειραγωγικών λέξεων και φράσεων είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Η χειραγώγηση είναι μια ανθυγιεινή ψυχολογική στρατηγική για την απόκτηση εξουσίας. Οι ναρκισσιστές, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν αυτές τις φράσεις αρκετά συχνά. Και είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις πότε σε χειραγωγούν μερικές φορές.

1. «Αντιδράς υπερβολικά»

Μάλλον το έχετε ακούσει αυτό πολλές φορές, έτσι δεν είναι; Αυτό συμβαίνει επειδή το να λέμε σε κάποιον ότι είναι υπερβολικός, είναι συνηθισμένο.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, αυτή είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα πολλοί γονείς. Όταν τα παιδιά αναστατώνονται, οι γονείς μερικές φορές λένε ότι έχουν υπερβολική αντίδραση. Επίσης, όταν ο/η σύντροφός σας είναι θυμωμένος/η μαζί σας, θα μπορούσε να είναι μια δήλωση που πέφτει στο τραπέζι.

Παρόλο που πολλοί από εμάς το έχουμε πει αυτό, δώστε προσοχή σε αυτόν που το χρησιμοποιεί κάθε φορά.

2. «Είσαι δραματικός»

Το κόλπο με αυτή τη δήλωση είναι ότι τις περισσότερες φορές, όποιος το λέει αυτό είναι ο πραγματικός ένοχος. Αν κάποιος πει “Είσαι δραματικός”, έχει ήδη προκαλέσει μια σκηνή ή έχει ξεκινήσει έναν καβγά. Θα ξεκινήσουν πολλές ακόμη μάχες και καυγάδες στο μέλλον.

Προσέξτε αυτές τις λέξεις και δείτε τις όπως είναι: Χειριστικές.

3. «Νομίζεις ότι εσύ είσαι άγιος»

Αυτή είναι μια από τις πιο εκνευριστικές χειραγωγικές φράσεις εκεί έξω. Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια των καβγάδων, ένα ναρκισσιστικό άτομο θα φωνάξει: «Νομίζεις ότι είσαι κάποιο είδος αγίου, έτσι δεν είναι;»

Δεν μπορούν να αντικρούσουν ένα επιχείρημα σου, και έτσι λένε αυτή τη φράση σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν.

Αυτά τα προσβλητικά λόγια προσπαθούν να μας ταπεινώσουν και να μας παρακινήσουν να σκεφτούμε λάθος πράγματα για τον εαυτό μας. Γι’ αυτό πρέπει να αναγνωρίσουμε γρήγορα τις προθέσεις της άλλης πλευράς.

4. «Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό»

Ποτέ μην λες ποτέ. Αλλά κάποιοι… το λένε.

Αυτή η φράση γίνεται χειριστική όταν ένας από τους φίλους σας ωθεί να τον εμπιστευτείτε τυφλά. Μάλλον πρέπει να το ψάξεις λίγο περισσότερο…

5. «Είσαι παρανοϊκός»

Οι ναρκισσιστές λατρεύουν να το λένε αυτό και το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για gaslighting. Ναι, πολλοί άνθρωποι το λένε αυτό στους φίλους, τους αγαπημένους τους και την οικογένειά τους, αλλά μερικές φορές δεν είναι τόσο αθώο.

Όταν το άλλο πρόσωπο σας αποκαλεί παρανοϊκό, μπορεί να λέει ότι φαντάζεστε πράγματα ή ότι έχετε αυταπάτες. Όταν στην πραγματικότητα, πολλές φορές, απλώς πιάνετε το ψέμα. Η φράση αυτή είναι μια από τις πιο κοινές μορφές εξαπάτησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 4 =