αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι βελτιώνεσαι (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις)

Πέντε «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι βελτιώνεσαι (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις)

Είστε ο μόνος από τη στενή ομάδα φίλων σας που δεν έχει δικό του σπίτι ή δεν έχει παντρευτεί. ‘Η καριέρα σας δεν είναι ακριβώς εκεί που θέλετε να είναι ή δεν ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες της οικογένειάς σας.

Μην χτυπάτε τον εαυτό σας. Μπορεί να συμβεί.

Τι γίνεται, λοιπόν, αν δεν έχετε πετύχει μια σειρά από στόχους στη ζωή σας; Κάθε άτομο περνάει από challenges και αυτό που έχει σημασία είναι να επιλέγεις αυτό που πραγματικά θες να κάνεις.

Αλλά πώς θα καταλάβετε πραγματικά αν είστε στο σωστό δρόμο; Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε αβέβαιοι για τις αποφάσεις που παίρνετε, εδώ είναι 5 συγκεκριμένα σημάδια που δείχνουν ότι βελτιώνεστε (ακόμα κι αν αισθάνεστε σαν να είστε μέσα σε μια ακατάστατη ζωή).

1) Προσπαθείτε να σταματήσετε τις μη βοηθητικές συμπεριφορές

Έχετε ξοδέψει μήνες ή και χρόνια καθυστερώντα να ξεκινήσετε γυμναστήριο επειδή απλώς δεν είχατε τον χρόνο. Ή γνωρίζετε ότι ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο στο τηλέφωνό σας.

Όλοι καθυστερούμε όταν πρόκειται να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας. Έτσι, όταν αισθανόμαστε καταβεβλημένοι, πιεσμένοι ή εφησυχασμένοι, τείνουμε να σχηματίζουμε ανθυγιεινές συνήθειες. Τελικά, αυτά τα πρότυπα συμπεριφοράς παγιώνονται και είναι απίστευτα δύσκολο να τα παρατήσεις.

Απλά μην τιμωρείτε τον εαυτό σας εξαιτίας αυτών των συνηθειών. Η επίγνωσή σας για τα πράγματα που πρέπει να αλλάξετε είναι ήδη ένα σημάδι ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο.

Είναι στο χέρι σας να κινηθείτε. Και να θυμάστε, είναι δύσκολο να ξεπεράσετε ένα μοτίβο συμπεριφοράς που έχετε αναπτύξει για μήνες ή χρόνια. Χρειάζεται δουλειά και αφοσίωση, αλλά αν δημιουργείς στόχους και προσπαθείς να κόψεις αυτές τις άχρηστες συνήθειες, μην τα παρατάς αν αποτύχεις.

2) Αναγνωρίζετε τις αρνητικές ανθρώπινες σχέσεις

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή σας που ορισμένες φιλίες ή σχέσεις απλώς δεν έχουν νόημα. Μπορεί να είχατε την ίδια ομάδα φίλων από το γυμνάσιο, αλλά τελευταία, οι απόψεις και οι αξίες σας απλώς δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους.

Αισθάνεστε να μην κολλάτε πια και μαλώνετε όλη την ώρα μαζί τους. Τους βλέπετε λιγότερο ή λέτε δικαιολογίες για να αποφύγετε τη συντροφιά τους.

Καθώς ωριμάζετε και αλλάζουν οι προοπτικές σας, οι άνθρωποι που ήταν στη ζωή σας κάποτε απλώς δεν ταιριάζουν πλέον. Θέλετε ουσιαστικές σχέσεις και μόνιμες σχέσεις με άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και στόχους με εσάς.

Είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής. Μην πιέζεστε ή κρατάτε σε μια σχέση που απλά δεν λειτουργεί.Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

3) Τα πας καλά στη δουλειά

Δεν δίνετε στον εαυτό σας αρκετά εύσημα. Ίσως αντιπαθείτε τη δουλειά σας ή η καριέρα σας έχει καταπνιγεί, ωστόσο συνεχίζετε να κάνετε ό,τι πρέπει. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση! Τηρείτε τις προθεσμίες σας, είστε ακριβείς και δεν απογοητεύετε τους ανθρώπους που εξαρτώνται από εσάς, είτε οικονομικά είτε όχι.

Το να είστε σωστοί στη δουλειά σας, ακόμα κι αν την περιφρονείτε, δείχνει την επιμονή και τον χαρακτήρα σας.

Εάν αισθάνεστε ότι η δουλειά σας απλώς σας κάνει να μιζεριάζετε, είναι στο χέρι σας να βρείτε εναλλακτικές λύσεις. Ζυγίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν προχωρήσετε στην αλλαγή εργασίας.

4) Θέλετε περισσότερα

Είχατε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τον εαυτό σας και να συνειδητοποιήσετε ότι θέλετε περισσότερα από τη ζωή. Ίσως το χρέος της πιστωτικής σας κάρτας να σας βαραίνει ή να είστε δυσαρεστημένοι με την τρέχουσα σχέση σας και χρειάζεστε αλλαγή.

Η επίγνωση των πτυχών της ζωής σας που χρειάζονται δουλειά σημαίνει ότι βαδίζετε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, πραγματοποιείτε πληρωμές για το ανεξόφλητο χρέος της πιστωτικής σας κάρτας ή έχετε ξεκινήσει βραδινούς περιπάτους ως μέρος του πλάνου γυμναστικής σας. Αυτά μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, αλλά αν κοιτάξουμε τη μεγαλύτερη εικόνα, κάθε βήμα μετράει.

Μην παραμένετε σε ένα μέρος αβεβαιότητας… όπου αισθάνεστε καταβεβλημένοι ή επιβαρυμένοι. Και αυτό περιλαμβάνει π.χ. την παραμονή σε μια σχέση που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

5) Ξεπερνάς τα λάθη σου

Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να ξανασηκωθείς.

Είναι εύκολο να εγκλωβιστείς σε έναν κύκλο αυτο-λύπησης, αλλά όλοι κάνουν λάθη κάποια στιγμή στη ζωή τους. Είτε έχετε απογοητεύσει κάποιον είτε έχετε μία αποτυχία στη δουλειά, μην μένετε σε αυτό. Προσπαθήστε να αλλάξετε νοοτροπία και σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε διαφορετικά την επόμενη φορά.

Το να συγχωρείτε τον εαυτό σας και να συνειδητοποιείτε τα λάθη σας είναι βήματα που δείχνουν ότι βελτιώνεστε στη ζωή. Δεν αφήνετε τα λάθη σας να εμποδίσουν να εξελιχθείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =