αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθόρυβα» σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο είναι ανασφαλές (ακόμα κι αν προσπαθεί να το κρύψει)

Πέντε «αθόρυβα» σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο είναι ανασφαλές (ακόμα κι αν προσπαθεί να το κρύψει)

Αν και κάποιος μπορεί να φαίνεται σαν άτομο με αυτοπεποίθηση, μπορεί να κρύβεται πίσω από τις ανασφάλειές του. Αλλά πώς μπορείτε να το πείτε;

Δεν είναι πάντα προφανές όταν κάποιος είναι βαθιά ανασφαλής.

Υπάρχουν όμως μερικά σημάδια που μπορείς να τσεκάρεις. Εδώ είναι λοιπόν 5 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο είναι ανασφαλές (ακόμα κι αν προσπαθεί να το κρύψει).

1. Αλαζονεία

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να είσαι αλαζονικός και να έχεις αυτοπεποίθηση. Θα εντοπίσετε έναν ανασφαλή άνθρωπο από την αλαζονεία που επιδεικνύει.

Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση νοιάζεται για τον κόσμο γύρω του καθώς και για τον εαυτό του. Το ανασφαλές αλαζονικό άτομο θα καυχηθεί για πράγματα που πραγματικά δεν μπορεί να καταφέρει. Αν συναντήσετε κάποιον που καυχιέται αλλά δεν κάνει πράξεις ποτέ, μπορεί να κοιτάτε ένα πραγματικά ανασφαλές άτομο.

2. Καμία επαφή με τα μάτια

Αυτό είναι ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι με φαινομενική αυτοπεποίθηση που είναι πραγματικά ανασφαλείς έχουν πρόβλημα να κάνουν οπτική επαφή. Βλέπετε, η δημιουργία και η διατήρηση οπτικής επαφής δημιουργεί διαφάνεια.

Το ανασφαλές άτομο φοβάται ότι αν το κοιτάξετε κατευθείαν στα μάτια, θα δείτε την αλήθεια για αυτόν. Και για να είμαστε ειλικρινείς, η οπτική επαφή μπορεί να αποκαλύψει έως και 50 συναισθηματικές καταστάσεις εάν είστε καλοί στο να διαβάζετε ανθρώπους. Δώσε προσοχή. Γνωρίζετε κάποιον που δυσκολεύεται να κρατήσει οπτική επαφή μαζί σας; Αν ναι, μπορεί να είναι βαθιά ανασφαλής, και αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα κρύβουν πράγματα επίσης.

3. Έλλειψη επικοινωνίας

Εάν ένα άτομο προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση, αλλά είναι κρυφά ανασφαλές, πιθανότατα δεν είναι τόσο καλό ούτε στην επικοινωνία. Ένα άτομο με υγιή αυτοεκτίμηση μπορεί να επικοινωνεί χωρίς θυμό ή αγανάκτηση. Αν κάποιος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και αισθάνεται ανασφάλεια, η επικοινωνία θα είναι αγχωτική και έτσι θα την αποφύγει πάση θυσία.


4. Υπερβολικό ντύσιμο

Ναι, είναι καλό να ντύνεσαι καλά και να δείχνεις ωραία. Αυτό λέγεται αυτοσεβασμός.

Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι ντύνονται υπερβολικά – μπορεί να φορούν πολύ μακιγιάζ, να ντυθούν επίσημα για να πάνε στο σούπερ μάρκετ ή να φορέσουν τόση κολόνια που σχεδόν πνίγει τους άλλους γύρω τους, μπορεί κάτι να μην πάει καλά. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και πιστεύουν ότι όλα τα φανταχτερά πράγματα που φορούν θα τους κάνουν να αισθάνονται πιο ασφαλείς. Μερικές φορές συμβαίνει, αλλά ποτέ δεν θα σας το πουν αυτό.

5. Διαφωνεί σε όλα

Δες αυτό το περίεργο πράγμα που κάνουν οι ανασφαλείς άνθρωποι: Διαφωνούν μαζί σου για ό,τι κι αν μιλάς, ακόμα κι αν είσαι γνώστης του θέματος.

Θα μπορούσες να είσαι ζωγράφος σε όλη σου τη ζωή και θα πουν… ότι το κάνεις λάθος. Θα συνεχίσουν δείχνοντάς σας πώς υποτίθεται ότι πρέπει να γίνει. Και κάθε φορά που τους μιλάτε για κάτι, θα διαφωνούν. Και σας αντικρούουν γρήγορα με τα λεγόμενα «γεγονότα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 2 =