αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνες απαντήσεις για να αφοπλίσεις κάποιον που προσπαθεί να σε χειραγωγήσει

Πέντε έξυπνες απαντήσεις για να αφοπλίσεις κάποιον που προσπαθεί να σε χειραγωγήσει

Η ενασχόληση με κάποιον που σας χειραγωγεί συναισθηματικά, μπορεί να είναι δύσκολη.

Παίζουν με τα συναισθήματά σας και τα χρησιμοποιούν προς όφελός τους, αφήνοντάς σας συχνά να αισθάνεστε ανίσχυροι.

Αλλά δεν χρειάζεται να νιώθετε έτσι.

Η δημιουργία μιας έξυπνης απάντησης δεν χρειάζεται να είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται – έχει να κάνει με τον αφοπλισμό του χειριστή και την ανάκτηση του ελέγχου.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό. Σκοπός τους είναι να παραμείνετε ήρεμοι, να κρατάτε ένα επίπεδο σεβασμού και να παραμείνετε στη θέση σας.

1) «Καταλαβαίνω πώς νιώθεις»

Οι συναισθηματικοί χειριστές βασίζονται συχνά στη δημιουργία μιας αίσθησης σύγχυσης ή ενοχής. Είναι μάστερ στο να σας κάνουν να αμφισβητείτε τις σκέψεις, τα συναισθήματά σας, ακόμα και τη λογική σας.

Λοιπόν, πώς αφοπλίζετε αυτήν την τακτική; Αναγνωρίζοντας τα συναισθήματά τους χωρίς να αποδεχόμαστε τη χειραγώγησή τους.

Η φράση «Καταλαβαίνω πώς νιώθεις» μπορεί να είναι μια ισχυρή απάντηση γιατί δείχνει ενσυναίσθηση και δείχνει ότι δεν απορρίπτετε τα συναισθήματά τους, ενώ εξακολουθείτε να λέτε ότι δεν συμφωνείτε απαραίτητα με την οπτική τους ή αποδέχεστε τη χειραγώγησή τους.

Εκφράζοντας την κατανόηση, έχετε επικυρώσει τα συναισθήματά τους χωρίς να εμπλακείτε σε ένα παιχνίδι ευθυνών, βοηθώντας σας να διατηρήσετε τα όριά σας ανέπαφα.

2) «Ας εστιάσουμε στο θέμα που εξετάζουμε»

Οι συναισθηματικοί χειριστές συχνά τείνουν να αλλάζουν τα δεδομένα, να μεταθέτουν την ευθύνη και να εκτρέπουν τη συζήτηση μακριά από το πραγματικό ζήτημα.

Συχνα συνειδητοποιείς ότι έχεις παρασυρθεί από το πραγματικό θέμα, όταν είναι ήδη αργά.

Πες λοιπόν: «Ας εστιάσουμε στο θέμα μας». Κάνοντας αυτό, θα κατευθύνεις τη συζήτηση πίσω στο σημείο που έπρεπε.

Αυτή η φράση σας βοηθά να ανακτήσετε τον έλεγχο της συνομιλίας και σας αποτρέπει από το να παρασυρθείτε σε περιττό δράμα ή σύγκρουση. Είναι μια ευγενική αλλά σταθερή υπενθύμιση ότι δεν θα παρασυρθείτε από άσχετα points ή προσωπικές επιθέσεις.

3) «Συγγνώμη, αλλά δεν συμφωνώ»

Το να διαφωνείς με κάποιον δεν σημαίνει ότι είσαι αγενής ή ασεβής. σημαίνει απλά ότι έχεις διαφορετική οπτική. Και αυτό είναι απολύτως εντάξει.

Οι συναισθηματικοί χειριστές, ωστόσο, συχνά προσπαθούν να σας κάνουν να νιώσετε ένοχοι ή λάθος επειδή δεν βλέπετε τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η φράση «Συγγνώμη, αλλά δεν συμφωνώ» μπορεί να είναι αρκετά ισχυρή. Είναι ένας ευγενικός τρόπος να σταθείς στη θέση σου χωρίς να κλιμακώσεις την κατάσταση.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που εκφράζουν τις διαφωνίες τους με υγιή τρόπο και με σεβασμό είναι αυτοί που έχουν ισχυρότερες σχέσεις και μπορούν να επιλύσουν τις συγκρούσεις πιο γρήγορα.

4) «Μπορείς να διευκρινίσεις τι εννοείς;»

Οι παρεξηγήσεις και οι χειρισμοί πηγάζουν συχνά από κακή επικοινωνία. Ένας συναισθηματικός χειριστής μπορεί να χρησιμοποιήσει ασαφείς δηλώσεις ή υπαινιγμούς για να σας κάνει να αισθάνεστε αβέβαιοι, ένοχοι ή απαισιόδοξοι.

Μια απλή αλλά αποτελεσματική απάντηση σε αυτό: Ζητά διευκρίνιση.

«Μπορείς να διευκρινίσεις τι εννοείς;». Επαναφέρει την μπάλα στο γήπεδο τους, ωθώντας τους να δηλώσουν πιο ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.

5) «Ας το συζητήσουμε όταν είσαι πιο ήρεμος»

Οι συναισθηματικοί χειριστές χρησιμοποιούν συχνά τα αυξημένα συναισθήματα ως εργαλείο για να σας ελέγχουν και να σας μπερδεύουν. Σε τέτοιες καταστάσεις, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να έχετε μια λογική, παραγωγική συζήτηση.

Η φράση «Ας το συζητήσουμε όταν είσαι πιο ήρεμος» είναι ένας διπλωματικός τρόπος απεμπλοκής από μια καυτή κατάσταση. Θέτει ένα όριο και γνωστοποιεί ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχετε σε μια συναισθηματικά φορτισμένη διαμάχη. Αυτή η απόκριση όχι μόνο δίνει χρόνο στον άλλον να ηρεμήσει, αλλά σας επιτρέπει επίσης να ξεφύγετε από την άμεση συναισθηματική αναταραχή. Δείχνει ότι είστε πρόθυμοι να συζητήσετε την κατάσταση, αλλά μόνο όταν τα συναισθήματα δεν είναι σε ένταση και θολώνει την κρίση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 5 =