αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Steve Wozniak ίδρυσε την δεύτερη εταιρία του, 45 χρόνια μετά την Apple

Ο Steve Wozniak ίδρυσε την δεύτερη εταιρία του, 45 χρόνια μετά την Apple

Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως το επαγγελματικό «άλλο μισό» του Steve Jobs. Και όχι άδικα. Ο Steve Woznian είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον Jobs ίδρυσαν την Apple, πριν από 45 χρόνια.

Τώρα ο Wozniak κάνει το μεγάλο επιχειρηματικό come back. Ιδρυσε μία νέα εταιρία η οποία υπόσχεται να βοηθήσει στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη παραγωγής πράσινης ενέργειας μέσω του ψηφιακού νομίσματος “WOZX”. Το όνομα της νέας εταιρίας είναι Efforce.

“Μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον απλά παράγοντας ενέργεια με πιο αποδοτικές διαδικασίες”, ανέφερε ο Wozniak στην ανακοίνωσή του. “Δημιουργήσαμε την Efforce με στόχο να είναι η πρώτη αποκεντρωμένη πλατφόρμα η οποία θα επιτρέπει στον καθένα να συμμετέχει. Συγχρόνως οι χρήστες θα επωφελούνται οικονομικά από τα project για τις αποδοτικότερες μορφές παραγωγής ενέργειας που πραγματοποιούνται παγκοσμίως με απώτερος στόχο να βοηθήσουν έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος.”

Πως όμως ακριβώς; Η Efforce θα λειτουργεί σαν μία ψηφιακή πλατφόρμα αγορών όπου οι εταιρείες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αντλήσουν χρηματοδότηση για τις μελέτες τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει project όπως το την χρήση χαμηλής κατανάλωσης LED λυχνιών για τις εγκαταστάσεις τους ή την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με εταιρείες παροχής ενέργειας (ESCOs), οι οποίες εστιάζουν στην οικονομική διαχείριση μελετών που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας. Η εταιρεία του Wozniak θα αξιολογεί το κόστος της επένδυσης που χρειάζονται οι συγκεκριμένες μελέτες, θα υπολογίζει το μέγεθος των ενεργειακών απολαβών που θα εξοικονομούνται και θα προσφέρει στην συνέχεια ένα συμβόλαιο το οποίο θα αναλύει λεπτομερώς πως θα επωφελούνται από αυτό εταιρεία και επενδυτές.

Efforce panel

“Μέσω της πλατφόρμας έπειτα, θα αναρτάται το project έτσι ώστε να προσελκύσει επενδυτές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ένα μέρος ή και όλα τα WOZX tokens του project”, αναφέρει η Efforce.

Η startup στην συνέχεια μέσω υπολογισμών θα προσδιορίζει το μέγεθος της εξοικονόμησης ενέργειας και θα το περνάει μέσα στο blockchain του WOZX. Οι εξοικονόμηση αυτή θα πιστώνεται έπειτα στο προφίλ του επενδυτή με την μορφή energy credits.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − four =