αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αναζητήστε το αρνητικό feedback»: Ο Elon Musk μόλις παρέθεσε μερικές απρόσμενες συμβουλές

«Αναζητήστε το αρνητικό feedback»: Ο Elon Musk μόλις παρέθεσε μερικές απρόσμενες συμβουλές

Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο. Και φυσικά δισεκατομμυριούχος. Ο Elon Musk έχει στα «χέρια» του εταιρίες όπως η Tesla, η SpaceX και η SolarCity. Μιλώντας στο online WSJ CEO Summit, ο διάσημος business leader έδωσε μερικές συμβουλές προς τους CEOs και όσους θέλουν να αναπτύξουν ένα σπουδαίο Project.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του από τα όσα βλέπει στις ΗΠΑ, ο Musk είπε: «Οι CEOs που βρίσκονται στην Αμερική, εστιάζουν αρκετά στη βελτίωση των προϊόντων; Νομίζω ότι η απάντηση είναι όχι». Αλλά αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι πρέπει να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο εστιάζοντας σε πράγματα όπως τα οικονομικά, σύμφωνα με τον Musk, και να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο «προσπαθώντας να κάνουν το προϊόν στους όσο το δυνατόν πιο εκπληκτικό».

Ο Musk καλεί τους Διευθύνοντες Συμβούλους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να πουν: «Είναι το προϊόν μας τόσο φοβερό όσο θα έπρεπε; Πιθανώς όχι. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να γίνει υπέροχο;».

Με τον ίδιο να συνεχίζει: «Ειλικρινά, θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε να ακούει… Εγώ αφιερώνω λιγότερο χρόνο στα meetings, λιγότερο χρόνο στις παρουσιάσεις του PowerPoint, λιγότερο χρόνο σε λογιστικά φύλλα και περισσότερο χρόνο στο εργοστάσιο ή χρόνο με τους πελάτες».

Ο μεγάλος στόχος, σύμφωνα με τον Musk, είναι να είσαι «απολύτως τελειομανής για το προϊόν που κάνεις ή για την υπηρεσία που παρέχεις. Και να αναζητάς αρνητικό feedback από όλες τις πλευρές… από πελάτες… από άτομα που δεν είναι πελάτες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + fifteen =