αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ο Steve Jobs χρησιμοποιούσε τις ημέρες των διακοπών του, για να κάνει συνέχεια τηλέφωνα στους εργαζομένους του»

«Ο Steve Jobs χρησιμοποιούσε τις ημέρες των διακοπών του, για να κάνει συνέχεια τηλέφωνα στους εργαζομένους του»

Όπως οι περισσότεροι υπάλληλοι, ο Tony Fadell χαιρόταν… όταν το αφεντικό του έφευγε για διακοπές. Μέχρι να πάει στην Apple το 2001. Εκεί συνειδητοποίησε ότι ο χρόνος διακοπών του Steve Jobs ήταν… διαφορετικός από τις διακοπές των περισσότερων αφεντικών.

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast “The Tim Ferriss Show”, ο Fadell – γνωστός ως ο εφευρέτης του iPod και συνδημιουργός του iPhone – είπε ότι όταν ο Jobs έφευγε από το γραφείο, οι υπάλληλοι της Apple θα έμεναν δύο ή τρεις ημέρες σε σχετική ησυχία. Στη συνέχεια, συχνά χωρίς προειδοποίηση, άρχιζαν να λαμβάνουν κλήσεις από τον Jobs για νέες ιδέες.

«Ο Steve θα ήταν σε διακοπές και θα σκεφτόταν… το επόμενο προϊόν, την επόμενη κατεύθυνση για την Apple, νέες τεχνολογίες», είπε ο Fadell, πρώην senior vice president του τμήματος iPod της Apple που εργάστηκε με τον Jobs για σχεδόν 10 χρόνια.

«Χρησιμοποιούσε αυτές τις διακοπές ως χρόνο για να διευρύνει τη σκέψη του και να ξεφύγει από την καθημερινότητα της Apple», εξήγησε.

Αυτές οι συνήθειες του Jobs ήταν μερικές φορές προκλητικές για τους ανθρώπους γύρω του: O Fadell είπε ότι οι υπάλληλοι της Apple θα άκουγαν τον Jobs έως και έξι φορές την ημέρα.

Συνήθως, είπε ο Fadell, θα έπρεπε να κάνεις κάποια έρευνα και να τη στείλεις στον Jobs μέσω email. Συχνά, ο Jobs σε καλούσε πίσω μέσα σε 15 λεπτά με μια άλλη ιδέα, πρόσθεσε ο Fadell.

Το ότι ο Jobs επεξεργαζόταν συνεχώς νέες ιδέες, δεν ήταν απαραίτητα κάτι κακό. Αλλά αυτή η συνεχής πίεση, πολλές φορές δημιουργούσε πρόβλημα στους υπαλλήλους όπως λέει ο Fadell, ειδικά δεδομένου ότι οι υπάλληλοι της Apple συχνά εργάζονταν ήδη σε projects υψηλής πίεσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =