αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Mark Cuban έφτασε κοντά στην καταστροφή στα 27 του. Πέντε χρόνια αργότερα έγινε εκατομμυριούχος

Ο Mark Cuban έφτασε κοντά στην καταστροφή στα 27 του. Πέντε χρόνια αργότερα έγινε εκατομμυριούχος

Ο Mark Cuban θυμάται έντονα τη στιγμή που κατάλαβε ότι ήταν σχεδόν… Κατεστραμμένος. Ήταν 27 ετών, δοκίμαζε τις δυνάμεις του στην επιχειρηματικότητα για πρώτη φορά με μια εταιρεία λογισμικού που ονομάζεται MicroSolutions, όταν έβαλε το PIN του σε ένα ΑΤΜ και ξύπνησε ένας… εφιάλτης, είπε σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του TikToker Bobbi Althoff «The Really Good Podcast».

Η εταιρεία του είχε μόνο 2.000 δολάρια στην τράπεζα. Ο ένοχος: Η γραμματέας του, που τον έκλεβε χρησιμοποιόντας γραφομηχανή για να πλαστογραφήσει εταιρικές επιταγές, είπε. Η γραμματέας πήρε περίπου 82.000 δολάρια, εξαλείφοντας ουσιαστικά το υπόλοιπο του λογαριασμού της MicroSolutions, επιβεβαίωσε ο Cuban στο CNBC.

Αυτό σήμαινε ότι τα χρήματα του είχαν σχεδόν χαθεί. Ο ίδιος έκανε bootstrapped την MicroSolutions, δεχόμενος μόνο εξωτερική χρηματοδότηση με τη μορφή προκαταβολής 500 $ από έναν πρώην πελάτη, ανέφεραν οι New York Times το 2017.

«Ήταν τρελό, αλλά [ήταν] το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη ποτέ γιατί μας έκανε να ενωθούμε», είπε ο Cuban στο podcast «Pardon My Take» του Barstool Sports το 2020. Προσθέτοντας ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να προσπαθήσει να παραμείνει ήρεμος και να επιστρέψει στη δουλειά: «Πρέπει να προσπαθήσεις πιο σκληρά όταν νομίζεις ότι είσαι στο πιο σκοτεινό σημείο».

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ανακτήσει ο Cuban τα μετρητά- και μετά μερικά ακόμα. Η καθημερινές εργασίες δεν ήταν πάντα λαμπερές, έγραψε σε ένα blog post το 2004: Ξόδεψε ώρες εξετάζοντας το λογισμικό και τα εγχειρίδια δρομολογητών της Cisco και «κάθονταν στο σπίτι του δοκιμάζοντας και συγκρίνοντας νέες τεχνολογίες».

Το project του —σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πουλούσε λογισμικό την εποχή που οι οικιακοί υπολογιστές έγιναν δημοφιλείς— απέδωσε όταν ο Cuban πούλησε τη MicroSolutions στην CompuServe για 6 εκατομμύρια δολάρια το 1990. Ήταν 32 ετών.

Ο Cuban βοήθησε επίσης στη συνίδρυση της AudioNet, που έγινε Broadcast.com και εξαγοράστηκε από τη Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 1999, κάνοντας τον Cuban δισεκατομμυριούχο σε ηλικία 40 ετών.

Αυτή τη στιγμή έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 4 =