αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ δισεκατομμυριούχος Mark Cuban συμβουλεύει: Μην ακολουθήσετε το πάθος σας. Ακολουθήστε τα χρήματα

Ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban συμβουλεύει: Μην ακολουθήσετε το πάθος σας. Ακολουθήστε τα χρήματα

Για τον Mark Cuban έχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ στο It’s Possible. Ξεκίνησε από το μηδέν. Και πλέον είναι δισεκατομμυριούχος. Aυτός και οι συνιδρυτές του πούλησαν το Broadcast.com στην Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 1999. Σήμερα, ο 65χρονος έχει μία περιουσία που φτάνει στα περίπου 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι πετυχημένος επιχειρηματίας και επενδυτής.

Μιλώντας τώρα στο αμερικανικό Fortune δίνει την δική του συμβουλή. Λέει να μην ξεκινήσετε μια επιχείρηση με βάση το πάθος σας, προτρέποντας τους εργαζόμενους να παραμείνουν εστιασμένοι στα χρήματα και την οικοδόμηση πλούτου. «Πρέπει να είσαι σε μια αποστολή, όποια κι αν είναι αυτή», λέει ο Cuban. «Η αποστολή μου ήταν να αποσυρθώ από τη δουλειά μέχρι τα 35» εξηγεί.

Βέβαια, σήμερα στα 65 του, μάλλον δεν έχει πετύχει… αυτή την αποστολή. Εξακολουθεί να είναι ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ των Ντάλας Μάβερικς —τουλάχιστον το 27% αυτής— εξακολουθεί να κάθεται στην πολυθρόνα του Shark Tank του ABC και μόλις ηχογράφησε μια σειρά στο MasterClass που έχει δημιουργήσει απευθυνόμενος σε εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες.

«Κάθε καλός επιχειρηματίας πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί στην αλλαγή για να πετύχει», λέει. «Η ζωή είναι απρόβλεπτη και η κοινωνία και η τεχνολογία εξελίσσονται συνεχώς».

«Όταν ήμουν στα 20 και στα 30 μου και στις αρχές των 40s μου, το θέμα ήταν πόσα χρήματα μπορούσα να βγάλω», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξη του. «Αλλά σε αυτό το σημείο της ζωής μου, όπου το επόμενο δολάριο που θα πάρω… δεν πρόκειται να αλλάξει τη ζωή μου, τη ζωή των παιδιών μου, τις ζωές των παιδιών τους, η ανταμοιβή προέρχεται από τον αντίκτυπο», τονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξτρα εισόδημα: 25 παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις με μηδέν αρχικό κεφάλαιο, σύμφωνα με το Forbes

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + nineteen =