αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Kevin O’Leary θέλει να εξαγοράσει το TikTok

Ο Kevin O’Leary θέλει να εξαγοράσει το TikTok

Για τον Kevin O’Leary έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ένας αυτοδημιούργητος πολυεκατομμυριούχος και ένας από τους πιο γνωστούς επενδυτές στις ΗΠΑ. Με παρουσία και σε business τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Shark Tank.

Τωρα έχει «στα σκαριά» μια κοινοπραξία για μια πιθανή εξαγορά του TikTok, με αρχική προσφορά 20 έως 30 δισ. δολάρια – νούμερο που συνιστά μείωση της αποτίμησης έως και 90% από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας.

Οποιαδήποτε συμφωνία για το Tik Tok – η αξία της οποίας εκτιμάται στα 220 δισ. δολάρια το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της PitchBook – πιθανότατα θα αποκλείσει τους αλγόριθμους που βασίζονται στις προτιμήσεις των χρηστών και την έχουν βοηθήσει να είναι τόσο επιτυχημένη, δήλωσε ο πρόεδρος της O’Leary Ventures στην εκπομπή «Street Signs Asia» του CNBC.

«Είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ψυχαγωγίας και επιχειρήσεων στην Αμερική όπως είναι σήμερα, οπότε έχει μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη αξία», δήλωσε την Παρασκευή στο CNBC.

Ωστόσο, επειδή δεν είναι πιθανό η κινεζική κυβέρνηση να πουλήσει τους αλγόριθμους, «αυτό που παίρνετε είναι το πολύτιμο εγχώριο εμπορικό σήμα TikTok και 170 εκατομμύρια χρήστες, χωρίς δεδομένα», δήλωσε ο O’Leary. Ένας δυνητικός αγοραστής θα πρέπει να «επαναδιατυπώσει» αυτούς τους αλγορίθμους με αμερικανικό κώδικα και να ενεργήσει ως «διαχειριστής» για τη μετατροπή της πλατφόρμας από «TikTok China σε TikTok U.S.A.». Εξ ου και η μείωση της αποτίμησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =