αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Chrome αφαίρεσε τη μπάρα των downloads- Πως μπορείτε να την επαναφέρετε

Ο Chrome αφαίρεσε τη μπάρα των downloads- Πως μπορείτε να την επαναφέρετε

Όπως πιθανότατα θα παρατηρήσατε, πρόσφατα η Google αποφάσισε να ανανεώσει την εμφάνιση του Chrome στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αντικαθιστώντας την μπάρα των downloads που παραδοσιακά άνοιγε αυτόματα στο κάτω μέρος του προγράμματος, με ένα νέο “download tray”.

Η αλλαγή αυτή δεν είναι τυχαία, αφού ο τεχνολογικός γίγαντας εντόπισε με τα χρόνια αρκετά προβλήματα του προηγούμενου σχεδιασμού. Η παραδοσιακή μπάρα καταλάμβανε πολύτιμο χώρο στην οθόνη, κάτι ιδιαίτερα προβληματικό στους φορητούς υπολογιστές, περιορίζοντας τον αριθμό των αρχείων που εμφανίζονταν με βάση το πλάτος της οθόνης. Επιπλέον, η μπάρα δεν εξαφανιζόταν αυτόματα και προσέφερε περιορισμένες ενέργειες, όπως η παύση και το “άνοιγμα του φακέλου”. Η Google θεώρησε επίσης ότι ο σχεδιασμός της μπάρας ήταν ξεπερασμένος, χωρίς διαδραστικότητα και ότι δεν ευθυγραμμιζόταν με την αισθητική του ευρύτερου UI του Chrome.

Για τους λόγους αυτούς η εταιρία αντικατέστησε τη μπάρα με ένα νέο μενού που εμφανίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού στο toolbar. Μάλιστα, το ίδιο το εικονίδιο δείχνει την πρόοδο της λήψης και υπάρχει και αναδυόμενη ειδοποίηση κατά την ολοκλήρωση. Παράλληλα, η Google έχει προσθέσει και άλλες λειτουργίες και βελτιώσεις. Ωστόσο, η δύναμη της συνήθειας είναι ισχυρή για πολλούς που δεν ξετρελάθηκαν με την αλλαγή, η οποία ξεκίνησε να εφαρμόζεται σταδιακά στις αρχές του Αυγούστου.

Πώς να επαναφέρετε τη μπάρα των λήψεων στον Google Chrome:

  1. Εισάγετε ‘chrome://flags’ στη γραμμή των διευθύνσεων του Chrome.
  2. Βρείτε την επιλογή “Enable download bubble”.
  3. Απενεργοποιήστε την.
  4. Κάντε επανεκκίνηση τον Chrome.

Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, ο Chrome θα ξεκινήσει να εμφανίζει τις λήψεις ξανά στο κάτω μέρος της οθόνης, όπως είχαν συνηθίσει οι χρήστες τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − ten =