αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Bill Gates λέει ότι για να φτάσεις στην πραγματική επιτυχία πρέπει να κάνεις αυτά τα 4 απλά πράγματα

Ο Bill Gates λέει ότι για να φτάσεις στην πραγματική επιτυχία πρέπει να κάνεις αυτά τα 4 απλά πράγματα

O Bill Gates είναι εδώ και χρόνια σταθερά μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Ξεκίνησε κάποτε την Microsoft από το μηδέν, και την μετέτρεψε σε έναν τεχνολογικό κολοσσό. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες. Αλλά τι έχει μάθει μετά από όλη αυτή τη διαδρομή;

Το αμερικανικό inc.com συνέλεξε 4 συμβουλές του μεγιστάνα της τεχνολογίας που μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα μαθήματα για όλους μας. Είναι οι κινήσεις που χρειάζεται να κάνεις αν θες να φτάσεις στην πραγματική επιτυχία- σύμφωνα πάντα με τον Bill Gates.

Μην συγκρίνεσαι με άλλους

«Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με κανέναν σε αυτόν τον κόσμο … αν το κάνετε αυτό, προσβάλλετε τον εαυτό σας» έχει πει ο Bill Gates.

Στον σημερινό online κόσμο, είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους. Οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικότερα, ενισχύουν αυτήν την τάση. Δυστυχώς, οι συνεχείς συγκρίσεις μπορεί να οδηγήσουν σε έναν επιζήμιο κύκλο αυτο-αμφιβολίας, άγχους και ανασφάλειας.

Όταν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλους, συχνά ξεχνάμε ότι κοιτάμε απλώς στιγμιότυπα της ζωής τους. Κατά συνέπεια, έχουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό μας, κυνηγώντας μια… άπιαστη εκδοχή επιτυχίας που μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται με τα πάθη, τις αξίες και τις δυνάμεις μας.

Η φράση του Bill Gates μας υπενθυμίζει την αξία της αποδοχής του εαυτού μας και της αναγνώρισης της ατομικότητάς μας. Καθένας από εμάς διαθέτει μοναδικά ταλέντα, εμπειρίες και προοπτικές που διαμορφώνουν αυτό που είμαστε. Έτσι, αντί να αναζητούμε επικύρωση και έγκριση από εξωτερικές συγκρίσεις, ο Gates μας ενθαρρύνει να αγκαλιάσουμε τη μοναδικότητά μας και να επικεντρωθούμε στην προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση.

Δες τις αποτυχίες ως χρήσιμα μαθήματα

«Είναι καλό να γιορτάζεις την επιτυχία, αλλά είναι πιο σημαντικό να δίνεις προσοχή στα μαθήματα της αποτυχίας» έχει πει ο Mr Microsoft.

Η επιτυχία δεν είναι ασπρο-μαυρο. Δεν είναι ένα «ή όλα ή τίποτα» που μας οδηγεί στο να αντιλαμβανόμαστε οτιδήποτε λιγότερο από την επιτυχία ως αποτυχία. Δυστυχώς, αυτή η πεποίθηση καλλιεργεί τον φόβο της αποτυχίας και αποθαρρύνει την προσπάθεια. Το να αγκαλιάζουμε μια πιο διαφοροποιημένη άποψη για την επιτυχία μπορεί να μας απελευθερώσει από αυτόν τον φόβο και να μας ενδυναμώσει να αναλάβουμε ρίσκα και να επιδιώξουμε τους στόχους μας με μια ευρύτερη προοπτική.

Πάρε την ευθύνη

«Αν γεννηθείς φτωχός, δεν είναι δικό σου λάθος. Αλλά αν πεθάνεις φτωχός, είναι δικό σου λάθος».

Μπορεί να γεννηθούν στη φτώχεια, να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή να αντιμετωπίζουν κοινωνικά μειονεκτήματα. Ολα αυτά δεν είναι επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι συνειδητά.

Ωστόσο, το δεύτερο μέρος της φράσης του Gates φέρει ένα μήνυμα: Η σημασία της ανάληψης ευθύνης για τη ζωή και τις επιλογές σου. Ενώ οι συνθήκες κατά τη γέννηση μπορεί να είναι δύσκολες, η τροχιά της ζωής κάποιου μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην πορεία. Η υιοθέτηση της προσωπικής ευθύνης δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να αναλάβουν τον έλεγχο της ζωής τους, να απελευθερωθούν από τον κύκλο της φτώχειας και να αρπάξουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και επιτυχία.

Η παγίδα του εφησυχασμού

«Η επιτυχία είναι ένας άθλιος δάσκαλος. Παρασύρει τους έξυπνους ανθρώπους στο να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να χάσουν».

Οι άνθρωποι έχουν ερμηνεύσει αυτό το απόσπασμα με διάφορους τρόπους. Δείτε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον ψυχισμό μας η επίτευξη μιας νίκης. Όταν πετυχαίνουμε τους μεγάλους στόχους και τα όνειρά μας, είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα ολοκλήρωσης. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Η επιτυχία μπορεί να παρασύρει ακόμα και τους πιο έξυπνους ανθρώπους σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, κάνοντας τους να πιστεύουν ότι είναι… ανίκητοι. Τότε είναι που εισχωρεί ο εφησυχασμός, εμποδίζοντας την ανάπτυξή μας και εμποδίζοντας το δρόμο για περαιτέρω επιτεύγματα.

Για να αποφύγουν την παγίδα του εφησυχασμού, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες καλλιεργούν μια νοοτροπία ανάπτυξης που τους κρατά ανοιχτούς σε νέες ιδέες και ενθαρρύνει τα υπολογισμένα ρίσκα. Να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν. Έτσι παραμένουν προσγειωμένοι και αναζητούν feedback από συνεργάτες, μέντορες και πελάτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + eighteen =