αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο διάσημο brand Superdry εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει καταστήματα

Το διάσημο brand Superdry εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει καταστήματα

Η Superdry επιβεβαίωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ενός σημαντικού γύρου μείωσης του κόστους, καθώς η εταιρία βλέπει πτώση των πωλήσεων.

Η βρετανική μάρκα καταρτίζει σχέδια για ενδεχόμενο κλείσιμο καταστημάτων και περικοπές θέσεων εργασίας, αφού ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν σχεδόν κατά 1/4 τους έξι μήνες έως τον Οκτώβριο, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Το βρετανικό brand που ιδρύθηκε το 2003, από τον Julian Dunkerton από ένα πάγκο στην ανοικτή αγορά στο Cheltenham. Ανοιξε τα πρώτα του καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου πουλώντας μπλουζάκια, τζιν και παλτό πριν γίνει ένα από τα πιο πετυχημένα brand και εκτός Βρετανίας. Μετά την αποχώρηση του Dunkerton το 2019, η Superdry άρχισε να βλέπει τις πωλήσεις της να μειώνονται ενώ την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν σχεδόν κατά 25% τους τελευταίους έξι μήνες έως τον Οκτώβριο, γεγονός που οδήγησε σε μια ακόμη αντικατάσταση του διευθυντή οικονομικών της, τον πέμπτο μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.

Η εταιρεία, που έχει περίπου 3.350 άτομα προσωπικό και περισσότερα από 215 καταστήματα σε Βρετανία και εξωτερικό, ανακοίνωσε ότι προσέλαβε «συμβούλους για να διερευνήσουν τρόπους να μειώσουν σημαντικό το κόστος των υλικών ώστε η εταιρεία να επιστρέψει σε κερδοφορία».

Αποδίδει τις χαμηλές πωλήσεις της στις μεγάλες εκπτώσεις των ανταγωνιστών της που ρίχνουν την ποιότητα των υλικών τους αλλά και στην κλιματική αλλαγή καθώς οι υψηλές θερμοκρασίε δεν οδήγησαν τους καταναλωτές να αγοράσουν χειμερινά είδη, όπως παλτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 9 =