αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ 98χρονος συνέταιρος του Warren Buffett εξηγεί: Ποτέ δεν σύγκρινα τα χρήματα μου με αυτά των άλλων- Ποιο ήταν το κίνητρο για να γίνω πλούσιος

Ο 98χρονος συνέταιρος του Warren Buffett εξηγεί: Ποτέ δεν σύγκρινα τα χρήματα μου με αυτά των άλλων- Ποιο ήταν το κίνητρο για να γίνω πλούσιος

Για τον Charlie Munger έχουμε ξανά μιλήσει. Εχει καταγράψει την δική του διαδρομή στον κόσμο των επιχειρήσεων. Σήμερα έχει μια περιουσία που φτάνει στα 2,2 δισ. δολάρια. Είναι στενός συνεργάτης του Warren Buffett τα τελευταία 40 χρόνια, και αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway.

Στα 98 του πλέον, δίνει τις δικές του συμβουλές στους νεότερους. «Ο κόσμος δεν καθοδηγείται από την απληστία. Οδηγείται από τον φθόνο», δήλωσε νωρίτερα φέτος, στην ετήσια συνέλευση της Daily Journal, της εταιρείας εφημερίδων στην οποία είναι διευθυντής.

Πρόσθεσε ότι είναι εύκολο και συνηθισμένο, οι άνθρωποι να ζηλεύουν. Δεν έχει σημασία πόσα έχουν κάποιοι άνθρωποι, κάποιος άλλος πάντα θα έχει περισσότερα, σημείωσε. Ο ίδιος δεν ενδιαφέρθηκε να συγκρίνει τα πλούτη του με τα χρήματα των άλλων. Αντίθετα, όπως είπε, το κίνητρό του για τη συσσώρευση πλούτου ήταν πάντα η εξασφάλιση της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας να κάνει ό,τι επιθυμεί στις επιχειρήσεις και στη ζωή – και εύχεται περισσότεροι άνθρωποι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

«Έχω κερδίσει τον φθόνο στη δική μου ζωή. Δεν ζηλεύω κανέναν», δήλωσε. «Δεν δίνω δεκάρα για το τι έχει κάποιος άλλος. Αλλά οι άλλοι άνθρωποι τρελαίνονται με αυτό».

Το 2017, ο Munger δήλωσε σε συνέντευξή του ότι προσπαθεί πάντα να αποφεύγει τα συναισθήματα «φθόνου και ζήλιας» στις επιχειρήσεις. Αυτού του είδους οι σκέψεις μπορούν να βλάψουν την καριέρα σας, επειδή θα είναι πιο πιθανό να πάρετε αποφάσεις που θα μπορούσαν να αποβούν κακές, πρόσθεσε.

Το 2019, μίλησε ξανά κατά του φθόνου, λέγοντας στο CNBC ότι η αποφυγή του φθόνου είναι ένα από τα απλά μυστικά για να ζήσει κανείς μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 13 =