αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που έχει 240 εκατ. δολάρια σε Bitcoin, αλλά έχει ξεχάσει τον κωδικό του σκληρού δίσκου του

Ο άνθρωπος που έχει 240 εκατ. δολάρια σε Bitcoin, αλλά έχει ξεχάσει τον κωδικό του σκληρού δίσκου του

Στην εποχή της πανδημίας το Bitcoin έχει εκτοξευτεί. Ενώ όλο και περισσότεροι επενδυτές σπεύδουν να επενδύσουν εκεί, με στόχο φυσικά να αυξήσουν την περιουσία τους στο προσεχές μέλλον, αν η εκτίναξη του κρυπτονομίσματος συνεχιστεί.

Ωστόσο, υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει στην κατοχή του πολλά Bitcoin αλλά… δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κινδυνεύει να τα χάσει για πάντα. Η ιστορία του προγραμματιστή Stefan Thomas, κάνει τον γύρω του κόσμου.

Τι ακριβώς έχει γίνει με τον συγκεκριμένο άνθρωπο: Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Guardian, o Thomas πριν από μια 10ετια πληρώθηκε με 7.002 Bitcoins, ως αμοιβή για ένα βίντεο που έφτιαξε μέσα από το οποίο εξηγούσε πως λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα. Τότε, κάθε ένα από τα Bitcoins που έλαβε είχε αξία 2-6 δολαρίων. Ο ίδιος τα τοποθέτησε σε ένα «ψηφιακό πορτοφόλι» και δεν έδωσε περισσότερη σημασία.

Τώρα όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η αξία του Bitcoin έχει εκτοξευτεί πάνω από τα 34.000 δολάρια. Και έτσι τα Bitcoin που έχει στην κατοχή του ο Thomas έχουν μια συνολική αξία που ξεπερνά τα 240 εκατ. δολάρια! Που είναι το πρόβλημα; Οτι ο νεαρός προγραμματιστής έχει ξεχάσει τον κωδικό του σκληρού δίσκου μέσα στον οποίο είχε αποθηκεύσει τα private keys για τα Bitcoin.

Το ακόμα χειρότερο: Ο ίδιος έχει εισάγει ήδη 8 φορές λάθος τον κωδικό, στην προσπάθεια του να ξεκλειδώσει τον δίσκο. Αν εισάγει ακόμα δύο φορές λάθος κωδικό, τότε ο σκληρός δίσκος θα κλειδωθεί για πάντα, και έτσι ο Thomas δεν θα ξανά δει ποτέ τα Bitcoins του. Όπως είναι λογικό, τώρα ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που του συμβαίνει. Και προσπαθεί να δώσει την λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όλο αυτό είναι μάλιστα ένα σκηνικό που συμβαίνει συχνά εκεί έξω. Το 20% των 18.5 εκατομμυρίων Bitcoin που υπάρχουν σήμερα – περίπου $140 δισεκατομμύρια – έχουν είτε χαθεί, είτε βρίσκονται κλειδωμένα σε ψηφιακά πορτοφόλια. Μία εταιρία ανάκτησης ψηφιακών κλειδιών, η Wallet Recovery Services, αποκάλυψε πως δέχεται 70 αιτήματα τη μέρα από ανθρώπους που έχουν κλειδωθεί έξω από τα ψηφιακά πορτοφόλια τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 13 =