αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Με ποτά και σνακ περνούν την καραντίνα οι Έλληνες

Έρευνα: Με ποτά και σνακ περνούν την καραντίνα οι Έλληνες

Συνολικά 2,2 δισεκατομμύρια περισσότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 δαπάνησαν σε αλκοολούχα ποτά, αλμυρά σνακ, γλυκά και σοκολάτες οι καταναλωτές σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στη διάρκεια του πρώτου lockdown. Τα στοιχεία αυτά, που δίνουν μια άλλη παράμετρο για την αύξηση του τζίρου των σούπερ μάρκετ, προέρχονται από την εταιρεία ερευνών αγοράς IRI και περιλαμβάνουν στοιχεία από τις πωλήσεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Στην Ελλάδα η αύξηση των πωλήσεων στα είδη αυτά ανήλθε σε 10%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Ισπανία (21%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (19%). Ακολουθεί η Ολλανδία με 12%, ενώ μικρή ήταν η αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων αυτών στη Γερμανία (6%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την IRI, στη διάρκεια του πρώτου lockdown αναπτύχθηκε η λεγόμενη συνήθεια της κατανάλωσης σνακ και απεριτίφ με ανοιχτή την πλατφόρμα Zoom ή κάποια άλλη. Στην ουσία ήταν η ώρα που άνθρωποι συνδέονταν διαδικτυακά με φίλους και συγγενείς και διασκέδαζαν μαζί εικονικά, σαν να είχαν βγει έξω για φαγητό ή ποτό.

Οι πωλήσεις των αλμυρών σνακ αυξήθηκαν κατά 28% στην Ισπανία, κατά 27% στην Ελλάδα και στη Γερμανία κατά 16%. Οσον αφορά τα ποτά των οποίων οι πωλήσεις αυξήθηκαν, νικητής στην Ελλάδα αναδείχθηκε το ρούμι, όπως και στη Γαλλία, στην Ιταλία και στη Γερμανία το τζιν, η τεκίλα στην Ισπανία και τα έτοιμα μείγματα κοκτέιλ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πάντως, όπως σημειώνει η IRI, η κατανάλωση των αλμυρών σνακ και των παραπάνω ποτών παραμένει υψηλή από τότε. Υψηλή παραμένει η κατανάλωση από τότε και των σοκολατών, με τις πωλήσεις στην Ελλάδα στη διάρκεια του πρώτου lockdown να αυξάνονται κατά 28%.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 7 =