αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟκτώ εύκολοι τρόποι για να «ανάψεις» την δημιουργικότητα σου

Οκτώ εύκολοι τρόποι για να «ανάψεις» την δημιουργικότητα σου

Όλοι θέλουν να γίνουν πιο δημιουργικοί. Αλλά πρακτικά, πως μπορείς να πετύχεις κάτι τέτοιο; Αν πιστεύεις ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται γεμάτοι δημιουργικότητα και δεν είσαι ένας από αυτούς, ξανά σκέψου το. Η δημιουργικότητα είναι κάτι που χτίζεται. Αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους πιο δημιουργικούς από τους άλλους είναι ότι… καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους.

Υπάρχουν κάποιες απλές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν. Τώρα λοιπόν θα δούμε 8 τρόπους για να «ανάψεις» την δημιουργικότητα σου. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα.

1. Ακολουθήστε μια διαφορετική διαδρομή προς ένα μέρος που επισκέπτεστε συχνά.

2. Αποσυνδεθείτε. Περάστε λίγο χρόνο κάθε μέρα εντελώς μακριά από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

3. Κάντε μια βόλτα στη γειτονιά σας. Επιλέξτε διαφορετικό μονοπάτι από το συνηθισμένο. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες.

4. Αναπτύξτε τη συνήθεια της περιέργειας. Έχετε ένα μικρό σημειωματάριο μαζί σας όλη την ώρα και όποτε ακούτε ή διαβάζετε για ένα άγνωστο άτομο, βιβλίο, μέρος ή θέμα, γράψτε το. Στη συνέχεια, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ψάξετε πληροφορίες για αυτό.

5. Η δημιουργικότητα εξαρτάται από τη δημιουργία συνδέσεων όπου δεν υπήρχαν πριν. Προκαλέστε λοιπόν τον εαυτό σας να βρει τουλάχιστον μία νέα σύνδεση μεταξύ δύο φαινομενικά τυχαίων, άσχετων πραγμάτων κάθε μέρα.

6. Με κάθε νέα δημιουργική ιδέα που παίρνετε, προκαλέστε τον εαυτό σας να βρει έναν τρόπο να την λανσάρει αμέσως. Δεν χρειάζεται να το κάνετε στην πραγματικότητα – απλά δείτε αν μπορείτε να καταλάβετε πώς θα μπορούσατε να το κάνετε.

7. Συνηθίστε να κάνετε ερωτήσεις, ειδικά ανοιχτού τύπου.

8. Καθόρισε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο… δεν θα κάνεις τίποτα. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − five =