αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα καθημερινοί τρόποι για να «ανάψεις» την δημιουργικότητα σου

Εννέα καθημερινοί τρόποι για να «ανάψεις» την δημιουργικότητα σου

Όλοι θέλουν να γίνουν πιο δημιουργικοί. Αλλά πρακτικά, πως μπορείς να πετύχεις κάτι τέτοιο; Αν πιστεύεις ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται γεμάτοι δημιουργικότητα και δεν είσαι ένας από αυτούς, ξανά σκέψου το. Η δημιουργικότητα είναι κάτι που χτίζεται. Αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους πιο δημιουργικούς από τους άλλους είναι ότι… καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους.

Υπάρχουν κάποιες απλές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν. Τώρα λοιπόν θα δούμε 9 τρόπους για να «ανάψεις» την δημιουργικότητα σου. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα.

Ακολουθήστε μια διαφορετική διαδρομή προς ένα μέρος που επισκέπτεστε συχνά.

Αποσυνδεθείτε. Περάστε λίγο χρόνο κάθε μέρα εντελώς μακριά από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Εάν χρησιμοποιείτε συνήθως πλυντήριο πιάτων, πότε-πότε πλύνετε τα πιάτα με το χέρι.

Κάντε μια βόλτα στη γειτονιά σας. Επιλέξτε διαφορετικό μονοπάτι από το συνηθισμένο. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες.

Αναπτύξτε τη συνήθεια της περιέργειας. Έχετε ένα μικρό σημειωματάριο μαζί σας όλη την ώρα και όποτε ακούτε ή διαβάζετε για ένα άγνωστο άτομο, βιβλίο, μέρος ή θέμα, γράψτε το. Στη συνέχεια, αφιερώστε λίγο χρόνο τακτικά για να συμβουλευτείτε τη λίστα και αφιερώστε την περιέργειά σας με λίγη σκόπιμη περιήγηση στο διαδίκτυο (ονομάστε το «έρευνα» αν θέλετε).

Μάθετε μια νέα συνταγή — κάτι πιο περίπλοκο από το συνηθισμένο σας ρεπερτόριο.

Αλλάξτε το περιβάλλον σας. Πηγαίνετε σε διαφορετική τοποθεσία για να εργαστείτε. Σε μία καφετέρια ή έναν co-working χώρο, αντί για τον καναπέ σας.

Προκαλέστε τον εαυτό σας να βρει πέντε τρόπους για να βελτιώσετε κάτι κάθε εβδομάδα. Ακόμα κι αν είναι κάτι πολύ απλό.

Αφιέρωσε κάθε ημέρα χρόνο για να… μην κάνεις τίποτα. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + five =