αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 6 τύποι ανθρώπων με τους οποίους δεν πρέπει να γίνεις ποτέ φίλος

Οι 6 τύποι ανθρώπων με τους οποίους δεν πρέπει να γίνεις ποτέ φίλος

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Και παίζουν σημαντικό ρόλο στο αν θα εξελιχτούμε στην ζωή μας και αν θα πετύχουμε τους μεγάλους στόχους μας. Αν καταφέρεις να έχεις τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου, μπορούν να σου δώσουν την ώθηση έτσι ώστε να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Αλλά τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά. Η συγγραφέας του βιβλίου The Gifts of Imperfection, Brene Brown, παραθέτει τους 6 τύπους ανθρώπων με τους οποίους ποτέ δεν πρέπει να γίνεις φίλος. Μήπως έχεις κάποιον από αυτούς δίπλα σου;

1# Ο εγωκεντρικός. Αυτός ο τύπος μπορεί να σε ακούσει. Για 10 λεπτά. Και μετά πάντα η συζήτηση πάει στα δικά του ζητήματα. Αφού το μόνο που τον νοιάζει είναι ο εαυτός του.

2# Αυτός που σε παρηγορεί. Και που είναι το κακό εδώ, θα πει καποιος; Το κακό είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα σου πει πόσο λυπάται για κάτι κακό που έπαθες, αλλά ποτέ δεν θα κάνει κάτι έμπρακτα για να σε βοηθήσει. Είναι καλός στα λόγια, αλλά δεν βοηθάει στην πράξη.

3# Ο κουτσομπόλης. Συνήθως αυτός ο τύπος δεν έχει δική του ζωή. Ασχολείται μόνο με την δική σου, σχολιάζοντας την (κυρίως τα αρνητικά). Και είναι καλός στο να σου ρίχνει την ψυχολογία συνεχώς.

4# Ο blamer. Θα κάνει κριτική, θα γκρινιάξει και γενικά θα σχολιάσει οτιδήποτε συμβαίνει σε εσένα. Ποτέ δεν έχει να δώσει μια καλή συμβουλή. Απλά θα σου πει κάτι του στιλ «Μα καλά, πως το άφησες να γίνει αυτό;».

5# Αυτός που βλέπει… μόνο θετικά. Είτε γιατί θέλει την εύνοια σου, είτε γιατί σε συμπαθεί υπερβολικά, αυτός ο άνθρωπος θα σου πει μόνο τα θετικά. Πάντα θα μιλήσει για τις καταπληκτικές επιλογές σου και το «πόσο σε αγαπούν όλοι». Βέβαια η πραγματικότητα μερικές φορές είναι διαφορετική. Άρα ένας τέτοιος φίλος μπορεί να σε παραπλανήσει.

6# Ο «τα κάνω όλα καλύτερα». Επίσης δεν θέλει να σε βοηθήσει πραγματικά. Κοιτά κυρίως μέσα από τα δικά σου προβλήματα να φανεί αυτός ως καλύτερος. Συνήθως θα σου ανοίξεις συζητήσεις για «κάτι αντίστοιχο που είχε τύχει σε αυτόν», και θα σου παρουσιάσει πόσο καλά τα είχε καταφέρει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 18 =