αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 μεγάλοι παίχτες που γεμίζουν με Smart lockers την Ελλάδα

Οι 5 μεγάλοι παίχτες που γεμίζουν με Smart lockers την Ελλάδα

Σε όλο και περισσότερα σημεία της Ελλάδας βλέπουμε να ξεφυτρώνουν Smart lockers. Με την αγορά να αναπτύσσεται συνεχώς.

Όπως σημειώνει το powergame.gr, τουλάχιστον πέντε πάροχοι διασταυρώνουν ξίφη για τις αυτοματοποιημένες θυρίδες -smart lockers ή parcel lockers όπως είναι ο διεθνής όρος- έχοντας τοποθετηθεί στην αγορά με χιλιάδες θυρίδες, μέσω των οποίων οι e-shoppers παραλαμβάνουν τις αγορές τους. Box Now, Skroutz, ACS, ΕΛΤΑ Courier και Courier Center είναι οι εταιρείες, που έχουν ήδη λάβει θέσεις μάχης για τη νεόκοπη αγορά των lockers, η οποία δείχνει να αποκτά κρίσιμη μάζα.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία Clever Point κινείται δυναμικά στο πεδίο των pick up και drop off points, αναπτύσσονται δίκτυο αντίστοιχων σημείων πανελλαδικά, στα οποία διενεργούνται παραλαβές και επιστροφές αγορών από e-shops και αποστολές δεμάτων προς Ελλάδα και εξωτερικό.

Ενδεικτικό της κινητικότητας, που επικρατεί, είναι ότι στη δημόσια διαβούλευση της ΕΕΤΤ για τα lockers, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, συμμετείχαν πάνω από εννέα επιχειρήσεις και φορείς. Θυμίζουμε ότι η ΕΕΤΤ -ως ανεξάρτητη Αρχή του κλάδου των ταχυμεταφορών- έχει εντάξει τη συγκεκριμένη αγορά στην περίμετρο του ενδιαφέροντός της, προωθώντας κανονιστικό πλαίσιο, που θα θέσει τον κλάδο υπό ρύθμιση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =