αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ξεφυτρώνουν» τα Smart Lockers έξω από σούπερ μάρκετ

«Ξεφυτρώνουν» τα Smart Lockers έξω από σούπερ μάρκετ

Η Ελλάδα μπορεί να «σηκώσει» τουλάχιστον 2.200 έως και 3.100 smart lockers. Οι έξυπνες θυρίδες αποτελούν ένα νέο μοντέλο παράδοσης προϊόντων στο τελευταίο μίλι προς τους καταναλωτές. Μόλις ένα δέμα παραδοθεί σε μια έξυπνη θυρίδα από έναν διανομέα, ο πελάτης – καταναλωτής ενημερώνεται αυτόματα (με email ή SMS) ότι είναι έτοιμο να παραληφθεί και μπορεί να πάει να το παραλάβει.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που βλέπουμε τώρα, όπως το καταγράφει το Euro2day.gr, είναι η εμφάνιση των smart lockers έξω από σούπερ μάρκετ.

Το δίκτυο των σούπερ μάρκετ, που καλύπτει γεωγραφικά τη χώρα απ’ άκρη σ΄ άκρη, αποτελεί ένα προφανές πεδίο τοποθέτησης smart lockers από τις εταιρείες που αναπτύσσουν αυτή τη νέα υπηρεσία.

Η προσέλευση των καταναλωτών είναι αθρόα, σημαντικός αριθμός καταστημάτων διαθέτει τους απαιτούμενους χώρους ενώ το κόστος ενοικίασης κυμαίνεται από 50 έως 100 ευρώ μηνιαίως.

Από την άλλη πλευρά η τοποθέτηση ενός smart locker στον εξωτερικό χώρο ενός σούπερ μάρκετ μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη κίνητρο για να μπει και να ψωνίσει στο συγκεκριμένο κατάστημα ο καταναλωτής που έχει πάει να παραλάβει το δέμα του από την έξυπνη θυρίδα. Στην περίπτωση που αυτό το μοντέλο διανομών «περπατήσει» τότε τα σούπερ μάρκετ θα γίνουν one stop shop.

Ήδη σε καταστήματα αρκετών αλυσίδων σούπερ μάρκετ μπορεί να βρει κανείς Smart Lockers. Ενδεικτικά, Smart lockers της Box Now έχουν τοποθετηθεί σε 128 καταστήματά της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος. Και η επέκταση συνεχίζεται, όπως λένε πηγές της αλυσίδας στο Euro2day.gr.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 16 =