αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτην Τράπεζα Πειραιώς πιέζουν τους εργαζομένους να ξοδέψουν την άδεια τους όποτε… βολεύει το κάθε υποκατάστημα

Στην Τράπεζα Πειραιώς πιέζουν τους εργαζομένους να ξοδέψουν την άδεια τους όποτε… βολεύει το κάθε υποκατάστημα

Ένα ιδιαίτερο σκηνικό φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, σχετικά με τις άδειες των εργαζομένων. Σύμφωνα με ανάρτηση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, σε πολλά καταστήματα ασκείται πίεση για λήψη μέρους της κανονικής άδειας χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων (σε κάποιες περιπτώσεις προβάλλεται ο ισχυρισμός για 10 ημέρες μέχρι τα τέλη Μαΐου).

Το θέμα κοινοποίησε ο Σύλλογος στην διοίκηση.

Ολόκληρη η ανάρτηση του ΣΕΥΤΠΕ

«Οχι στη Λήψη κανονικής αδείας χωρίς τη συναίνεση των συναδέλφων – Συνάντηση με τη Διοίκηση

Κατά τη σημερινή συνάντηση του Συλλόγου μας με εκπροσώπους της ΔΑΔ, θέσαμε μεταξύ άλλων το ζήτημα που έχει προκύψει σε πολλά καταστήματα σχετικά με την πίεση που ασκείται για λήψη μέρους της κανονικής άδειας χωρίς τη συναίνεση των συναδέλφων (σε κάποιες περιπτώσεις προβάλλεται ο ισχυρισμός για 10 ημέρες μέχρι τα τέλη Μαΐου). Καταστήσαμε σαφές και συμφωνησαν και οι εκπρόσωποι της Διοίκησης ότι:

-Δεν υφίσταται καμιά νομική υποχρέωση για χρήση κανονικής άδειας εαν ο συνάδελφος δεν το επιθυμεί.

-Ο προγραμματισμός των αδειών, εξυπηρετεί μόνο τον καλύτερο συντονισμό της λειτουργίας καταστημάτων και υπηρεσιών και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ασκείται ως μέσο πίεσης για την εξάντληση της άδειας.

Η Διοίκηση δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν κενές θέσεις στο δίκτυο και τις κεντρικές υπηρεσίες και ταυτόχρονα να επικαλείται αδυναμία χορήγησης αδειών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν χρήση των ετήσιων αδειών τους σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες και σε κάθε περίπτωση άσκησης ψυχολογικών πιέσεων να επικοινωνούν με το Σύλλογό μας ώστε να παρεμβαίνουμε!!».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =