αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 καλύτεροι τρόποι για να σταματήσεις ένα καυγά

Οι 5 καλύτεροι τρόποι για να σταματήσεις ένα καυγά

Το πρόβλημα με τους καυγάδες είναι ότι δεν λειτουργούν. Δεν μιλάμε για μια καλή συζήτηση, όπου έχετε μερικές υπέροχες ιδέες και συγκρούονται, και ξεκινάτε ένα υγιές μπρος-πίσω που είναι διασκεδαστικό. Λέμε για καυγάδες και διαμάχες όπου η ένταση αρχίζει να αυξάνεται, οι απαντήσεις αρχίζουν να γίνονται προσωπικές και κάνετε κύκλους χωρίς να φτάνετε πουθενά.

Οι φωνές και η ένταση δεν βοηθούν. Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι οι 5 καλύτεροι τρόποι για να σταματήσεις ένα καυγά.

1. «Άφησε με να το σκεφτώ»

Αυτό λειτουργεί εν μέρει επειδή κερδίζεις χρόνο. Όταν μαλώνετε, το σώμα σας προετοιμάζεται για μια μάχη: Ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται, η αρτηριακή σας πίεση αυξάνεται, μπορεί να αρχίσετε να ιδρώνετε. Εν ολίγοις, μπαίνεις σε λειτουργία μάχης. Η διανοητική σας εστίαση στενεύει, ώστε να σκέφτεστε τον κίνδυνο που έχετε μπροστά σας και όχι τις άλλες αποχρώσεις και τις πιθανότητες. Εξαιτίας αυτού, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων πέφτει κατακόρυφα.

Αφιερώνοντας χρόνο για σκέψη, αυτό επιτρέπει στο σώμα σας να ηρεμήσει. Στέλνει επίσης ένα μήνυμα ότι νοιάζεστε αρκετά ώστε -τουλάχιστον- να λάβετε υπόψη την άποψη του άλλου, κάτι που είναι κατευναστικό για το άλλο άτομο στη διαμάχη.

2. «Μπορεί να έχεις δίκιο»

Αυτό λειτουργεί γιατί δείχνει προθυμία για συμβιβασμό. Αυτό το σήμα είναι αρκετό για να μαλακώσει τη θέση των περισσότερων ανθρώπων και να τους επιτρέψει να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Ωστόσο, χρειάζονται σωστοί χειρισμοί. Μπορεί να μην συμφωνείτε ότι το άλλο άτομο έχει δίκιο. Αναγνωρίζετε απλώς ότι μπορεί να υπάρχει κάτι που έχει ουσία στην άποψή τους και υπονοείτε ότι θα εξετάσετε αυτό που είπαν.

3. «Σε καταλαβαίνω»

Αυτά είναι δυνατά λόγια. Δουλεύουν γιατί δείχνουν ενσυναίσθηση. Σταματούν ένα καυγά αλλάζοντας την κατεύθυνση του – προσπαθείς να κατανοήσεις την άποψη του άλλου. Μερικές φορές είναι δύσκολο να το πεις, επειδή μοιάζει σα να υποχωρείς. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι:

-Το να κατανοείς δεν σημαίνει ότι συμφωνείς.
-Η κατανόηση δεν σημαίνει ότι πρέπει να λύσετε το πρόβλημα τώρα.

Μπορείτε απλώς να ακούσετε.

4. «Συγγνώμη»

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να ζητήσουν συγγνώμη, φοβούμενοι ότι η συγγνώμη είναι παραδοχή ενοχής και αποδοχή πλήρους ευθύνης. Αυτή η άποψη δυστυχώς συχνά επιδεινώνει το πρόβλημα.

Οι συγγνώμες μερικές φορές απλώς εκφράζουν τη συμπάθεια και τη φροντίδα.

Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, η συγγνώμη σημαίνει ότι κατέχω μέρος της ευθύνης: «Συγγνώμη που το σχόλιό μου ήρθε με αυτόν τον τρόπο. Δεν το εννούσα έτσι».

Περιστασιακά μια συγγνώμη είναι μια παραδοχή πλήρους ευθύνης και σε αυτές τις περιπτώσεις μια ειλικρινής έκφραση λύπης γίνεται ακόμη πιο σημαντική: «Έχεις δίκιο, δεν το έκανα στην ώρα μου. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βεβαιωθώ ότι δεν θα ξανασυμβεί».

5. Συμφωνείστε ότι διαφωνείτε

Υπάρχουν ορισμένα θέματα στα οποία είναι τόσο δύσκολο να συμφωνήσετε, που ίσως χρειαστεί να τα ονομάσετε… ισοπαλία. Αυτό δεν είναι κακό και μπορεί να βάλει τέλος σε ένα αδιέξοδο χωρίς κανείς να αλλάξει την άποψη του ή να αισθανθεί ότι υποχωρεί. Αξίζει να βάλετε έτσι ένα τέλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Simon Sinek: Πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις άβολες συζητήσεις. Εδώ είναι ένα τρικ για να γίνεις καλός σε αυτό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − six =