αρχικηVIRALΟι 10 απλές συνήθειες που μπορούν να αυξήσουν την ευφυΐα σου

Οι 10 απλές συνήθειες που μπορούν να αυξήσουν την ευφυΐα σου

Για να διατηρήσεις τη φόρμα σου και την καλή υγεία του οργανισμού σου, το σώμα σου έχει ανάγκη από καθημερινή φροντίδα και άσκηση. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το μυαλό σου, κάτι το οποίο όχι μόνο εσύ, αλλά όλοι μας, τείνουμε να ξεχνάμε.

Όσο πιο πολύ «γυμνάζεις» το μυαλό σου, τόσο πιο δυνατό γίνεται, ενισχύοντας κατ’ επέκταση την ευφυΐα σου, τον τρόπο με τον αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σου, αλλά και τη μνήμη σου.

Πώς θα το πετύχεις; Με μικρές αλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες, που μπορούν να ενεργοποιήσουν κάποια πεδία του εγκεφάλου σου και να βοηθήσουν το μυαλό σου να σκέφτεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτές είναι οι εξής δέκα:

Να παρατηρείς

Μην μπερδεύεσαι. Άλλο βλέπω, άλλο παρατηρώ. Παρατηρώ σημαίνει αναλύω αυτό που βλέπω. Όταν παρατηρείς λοιπόν κάτι, αντιλαμβάνεσαι όλα εκείνα που τόσο καιρό παρέβλεπες. Απορρόφησε ό,τι είναι γύρω σου και μη σταματάς να καλλιεργείς τη φαντασία σου.

Να μαθαίνεις

Όταν έχεις ανοιχτό μυαλό και διψάς για ολοένα και περισσότερη γνώση, τότε το μυαλό σου συνηθίζει στο να θέλει να μαθαίνει κι άλλα, κι ακόμα περισσότερα και η διαδικασία αυτή δεν σταματάει ποτέ. Άδραξε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, συζητώντας με ανθρώπους που ξέρεις πώς έχουν να σου μάθουν πολλά.

Να ακούς

Και δεν εννοούμε αυτό που φαντάζεσαι. Να μάθεις να ακούς τους ήχους που σε περιβάλλουν, ώστε να λάβεις μια έντονη γεύση του κόσμου στον οποίο ζεις. Για παράδειγμα, πήγαινε μια βόλτα στη γειτονιά σου και δώσε προσοχή στους ανθρώπους και στο τι συζητούν μεταξύ τους, για να καταλάβεις πώς σκέφτονται. Ένας άλλος τρόπος για να πειραματιστείς είναι να ακούσεις ένα διαφορετικό είδος μουσικής απ’ αυτό που αγαπάς.

Να πειραματίζεσαι

Αν δεν βρεις το θάρρος να βγεις από το comfort zone σου και να μπεις σε έναν άλλο, άγνωστο κόσμο για σένα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι μπορεί να χάσεις τη ευκαιρία να αλλάξεις τη ζωή σου ή τον τρόπο σκέψης σου για πάντα. Αναζήτησε λοιπόν πράγματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον σου και ξεκίνησε να μαθαίνεις όσα περισσότερα μπορείς γι’ αυτά.

Να διευρύνεις τους ορίζοντές σου

Μην στέκεσαι ποτέ στην πρώτη εντύπωση. Δεν πρέπει να σου αρκεί ό,τι σου προσφέρεται απλόχερα. Αναρωτήσου τι, πώς, πού, γιατί. Με τον τρόπο αυτό σταδιακά η γνώση σου για το συγκεκριμένα αντικείμενο θα αυξηθεί και το μυαλό σου θα μάθει πως ποτέ δεν είναι αρκετή μία μόνο πληροφορία.

Να συζητάς

Τουτέστιν, να μην το παίζεις ξερόλας και να είσαι ανοιχτός στα όσα μπορούν οι γύρω σου να σου μάθουν για τη ζωή. Αντάλλαξε απόψεις μαζί τους και κράτησε οτιδήποτε σε εμπνέει για να κάνεις καλύτερο τον εαυτό σου.

Να «γυμνάζεις» το μυαλό σου

Τα είπα και στην αρχή του κειμένου. Το σώμα και το πνεύμα είναι ένα. Και σαν ένα πρέπει να του φέρεσαι, ώστε να μην παραμελείς τη φροντίδα του ενός και να δίνεις περισσότερο σημασία στο άλλο. Σου προτείνουμε να κάνεις κάθε μέρα ένα διάλειμμα 20 λεπτών για να λύνεις γρίφους σαν αυτούς, που θα οξυγονώσουν τον εγκέφαλό σου.

Να κάνεις διαλογισμό

Βοηθάει το μυαλό σου να χαλαρώσει από τις σκέψεις και την ένταση και να καθαρίσει. Να αποκτήσει διαύγεια και νηφαλιότητα.

Να εξετάζεις τις πιθανότητές σου

Προσπάθησε να σκέφτεσαι διαφορετικά, έξω από το κουτί, και να αναζητάς όσες περισσότερες πιθανές απαντήσεις μπορείς, παρά εκείνη τη μία και λογική. Μην σταματάς ποτέ να ανακαλύπτεις νέα πράγματα και να γεννάς ιδέες και λύσεις.

Να παίζεις με το μυαλό σου

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αφήνεις τη φαντασία σου να οργιάζει. Ακόμη και με την πονηρή έννοια του όρου. Όταν δημιουργείς με το μυαλό σου ένα σύμπαν όπου όλα είναι πιθανά, εξασκείς τον εγκέφαλό σου, δουλεύεις τη φαντασία σου και όλες οι αισθήσεις σου ενισχύονται.

Να θυμάσαι πάντα ότι η αποτελεσματικότητα των δέκα αυτών μεθόδων είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πόσο συχνά τις εξασκείς. Ωστόσο, μην υπερβάλλεις γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κουράσεις το μυαλό σου και να εξαντλήσεις τον εαυτό σου.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + fourteen =