αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι «τυχεροί» άνθρωποι εφαρμόζουν αυτούς τους 3 απλούς κανόνες. Και αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους

Οι «τυχεροί» άνθρωποι εφαρμόζουν αυτούς τους 3 απλούς κανόνες. Και αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους

Μπορεί να πιστεύετε ότι είστε πολύ τυχεροί. ‘Η να πιστεύετε ότι είστε πολύ άτυχοι. Βεβαίως, η τύχη είναι συχνά θέμα… τοποθέτησης. Μια τυχαία συνάντηση αποκαλύπτει μια ευκαιρία να αγοράσετε μια επιχείρηση σε καλή τιμή. Είστε όμως πραγματικά τυχεροί μόνο αν έχετε τα χρήματα ή τις διασυνδέσεις με μεγάλη τσέπη για να την αγοράσετε. Διαφορετικά, δεν είστε σε καλύτερη θέση από ό,τι αν δεν προέκυπτε ποτέ η προσφορά.

Το ίδιο ισχύει με τις περισσότερες ευκαιρίες. Το να είσαι αρκετά τυχερός για να εντοπίσεις μια ευκαιρία είναι ένα πράγμα. Αλλά θα είστε πραγματικά τυχεροί μόνο εάν διαθέτετε επίσης τις δεξιότητες, την εμπειρία, τους πόρους κ.λπ. που απαιτούνται για να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία.

Ακόμα κι έτσι, σύμφωνα με ένα πείραμα που περιγράφεται από τον Richard Wiseman στο βιβλίο του The Luck Factor, οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς τείνουν να εντοπίζουν και να αρπάζουν περισσότερες ευκαιρίες από τους ανθρώπους που θεωρούν τους εαυτούς τους άτυχους.

Το να πιστεύεις ότι είσαι τυχερός είναι εύκολο να το πεις, αλλά πιο δύσκολο να το εφαρμόσεις στο «γήπεδο». Εκεί μπαίνουν οι συμπεριφορές. Σύμφωνα με τον Wiseman, οι άνθρωποι που βλέπουν τους εαυτούς τους τυχερούς τείνουν επίσης να κάνουν μερικά πράγματα διαφορετικά.

Στην πραγματικότητα, εφαρμόζουν κινήσεις… που τους έκαναν «πιο τυχερούς», όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com. Εδώ είναι 3 τέτοιες συνήθειες που έχουν και μπορείς να αντιγράψεις.

Ξεκινήστε να συναντάτε περισσότερους ανθρώπους

Ο Μικ Τζάγκερ κουβαλούσε ένα σωρό δίσκους όταν έπεσε πάνω… στον Κιθ Ρίτσαρντς που κρατούσε μια κιθάρα. Ένας φίλος σύστησε τον Woz στον Steve Jobs γιατί ήξερε ότι και στους δύο άρεσαν τα ηλεκτρονικά. Ο Σεργκέι Μπριν συνάντησε τον Λάρι Πέιτζ κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στην πανεπιστημιούπολη του Στάνφορντ.

Η γνωριμία με το σωστό άτομο τη σωστή στιγμή μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Αλλά, όπως πολλά πράγματα, είναι ένα παιχνίδι αριθμών: Δεν μπορείς να έχεις την τύχη να γνωρίσεις το σωστό άτομο, εκτός και αν γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους — και αν υποθέσεις ότι κάθε άτομο που συναντάς αξίζει να το γνωρίσεις.

Αρχίστε να δοκιμάζετε περισσότερα πράγματα

Ενώ μερικές φορές η επιτυχία είναι μια ευθεία γραμμή, οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει και έχουν αποτύχει σε πολλά πράγματα. Γι’ αυτό είναι επιτυχημένοι: Ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο, κάτι δύσκολο, κάτι έξω από την πεπατημένη, και να μάθουν από ό,τι έκαναν και δεν λειτούργησε, ώστε την επόμενη φορά να είναι ακόμα πιο προετοιμασμένοι, πιο ικανοί, πιο ταλαντούχοι0 και άρα πιο «τυχεροί».

Δοκιμάστε πράγματα. Στη συνέχεια, δοκιμάστε περισσότερα πράγματα. Ξεκινήστε ένα παράλληλο project. Μάθετε μια νέα δεξιότητα. Κάντε μερικά πράγματα που υποθέτετε — αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρετε — ότι δεν θα σας αρέσουν.

Γιατί ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει ένα από αυτά τα πράγματα.

Άρχισε να ρωτάς

Η τύχη μερικές φορές προκύπτει όταν το σωστό άτομο λέει «ναι»: Στην ιδέα σας, στην startup σας, στην πρότασή σας, στο αίτημά σας για μια χάρη. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει «ναι» αν δεν ρωτήσεις εσύ.

Ο Steve Jobs έλεγε ότι αν δεν ρωτήσεις, η απάντηση θα είναι πάντα «όχι». Αντίθετα, αν κάνεις την κρούση σου, έχεις πιθανότητες επιτυχίας.

«Ποτέ δεν έχω βρει κάποιον που να μου κλείσει το τηλέφωνο ενώ τον ρωτούσα κάτι» έχει πει ο Steve Jobs.

Παράλληλα, ο ιδρυτής της Apple έχει τονίσει: «Εγώ απλά ρώταγα. Και όταν άλλοι άνθρωποι με ρωτούν προσπαθώ να ανταποκρίνομαι έτσι ώστε να ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη μου». Κι όμως, πολλοί άνθρωποι δεν φτάνουν μέχρι το σημείο να ρωτήσουν. «Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν σηκώνουν το τηλέφωνο για να καλέσουν. Ποτέ δεν ζητούν. Και αυτό ίσως ξεχωρίζει τους ανθρώπους που κάνουν πράγματα, από αυτούς που απλά ονειρεύονται» ξεκαθάρισε ο ιδρυτής της Apple.

«Πρέπει να είστε έτοιμοι να δράσετε. Έτοιμοι να αποτύχετε. Έτοιμοι να συντριβείτε. Είτε αυτό αφορά ένα τηλεφώνημα, είτε την έναρξη μιας επιχείρησης ή οτιδήποτε άλλο. Αν φοβάσαι την αποτυχία, δεν θα πας πολύ μακριά» καταλήγει ο Steve Jobs.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + twelve =