αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πετυχημένοι άνθρωποι εφαρμόζουν τον «κανόνα του 1%»

Οι πετυχημένοι άνθρωποι εφαρμόζουν τον «κανόνα του 1%»

Οι άνθρωποι που είναι διανοητικά ισχυροί και επιτυχημένοι σε αυτό που κάνουν κατανοούν ότι η σωρευτική επίδραση μικρών αλλαγών οδηγεί σε σημαντικά αποτελέσματα.

Και ενώ ξεκινούν με μεγάλους στόχους, βελτιώνονται χρησιμοποιώντας συστηματική και χειρουργική ακρίβεια.

Όπως διαβάζουμε στο CNBC, oι περισσότεροι από εμάς θέτουμε επίσης μεγάλους στόχους, αλλά προσπαθούμε να τους αντιμετωπίσουμε όλους με τη μία γιατί θέλουμε άμεσα αποτελέσματα – και πάντα, καταλήγουμε να αποτυγχάνουμε.

Ο Sir Dave Brailsford, πρώην διευθυντής επιδόσεων της βρετανικής ομάδας ποδηλασίας, British Cycling, έφερε επανάσταση στο άθλημα χρησιμοποιώντας τη θεωρία των οριακών κερδών.

Ο Brailsford πίστευε ότι εάν κάνετε μια βελτίωση 1% σε μια σειρά από μικροσκοπικά πεδία, τα σωρευτικά οφέλη θα ήταν εξαιρετικά. Η θεωρία των οριακών κερδών οδήγησε την βρετανική ποδηλατική ομάδα από μέτρια απόδοση, σε 16 χρυσά μετάλλια σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και επτά νίκες στον Γύρο της Γαλλίας σε οκτώ χρόνια.

Ο κανόνας δεν αρκεί να κερδίσεις έναν αγώνα ή να κερδίσεις κάτι περισσότερο από ένα οριακό κέρδος, αλλά όταν προστέθηκε σε μια σειρά από άλλες μικρές βελτιώσεις, έκανε τη διαφορά.

«Ίσως το πιο ισχυρό όφελος είναι ότι δημιουργεί έναν μεταδοτικό ενθουσιασμό», είπε ο Brailsford σε μια συνέντευξη του 2015 στο Harvard Business Review. «Όλοι αρχίζουν να αναζητούν τρόπους βελτίωσης. Υπάρχει κάτι εγγενώς ανταποδοτικό στον εντοπισμό οριακών κερδών».

Αυτή η σκέψη έγινε κουλτούρα και φιλοσοφία που μοιράζονται όλα τα μέλη της ομάδας του Brailsford. Και συνέχισαν να αναζητούν οποιονδήποτε τομέα όπου μπορούσαν να κάνουν μικρές βελτιώσεις. Στόχος τους ήταν ένα οριακό κέρδος ή 1% σε κάθε πτυχή της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος τους.

Είναι πολύ πιο εύκολο να εστιάσετε σε διαχειρίσιμες βελτιώσεις όπου βλέπετε συγκεκριμένα αποτελέσματα παρά να κυνηγήσετε μεγάλες ιδέες που μπορεί να μην οδηγήσουν πουθενά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + twenty =