αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πετυχημένοι άνθρωποι δεν είναι τυχεροί. Απλά κάνουν αυτά τα 5 πράγματα

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν είναι τυχεροί. Απλά κάνουν αυτά τα 5 πράγματα

Το ακούμε συχνά και την Ελλάδα: «Αυτός ήταν τυχερός» λένε, όταν μιλούν για έναν πολύ πετυχημένο άνθρωπο.

Αλλά για να φέρει κάποιος μεγάλα αποτελέσματα, δεν έχει μόνο τύχη. Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μερικές κοινές συνήθειες που τους κάνουν να φαίνονται πιο τυχεροί.

Θέλετε να μάθετε ποιες είναι αυτές οι συνήθειες; Τώρα θα δούμε 5 συνήθειες των ανθρώπων που φτάνουν στην επιτυχία. Και κάπως έτσι, φαίνεται να έχουν πάντα την τύχη και την θετική ενέργεια στο πλευρό τους.

Ποιός ξέρει, δοκιμάζοντας αυτές τις συνήθειες, μπορεί και εσείς να αρχίσετε να αισθάνεστε πιο τυχεροί στη ζωή σας!

1) Αγκαλιάζουν τη θετικότητα

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι οι τυχεροί άνθρωποι φαίνονται να έχουν πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη τους; Αυτό δεν είναι τυχαίο. Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να παραμείνουν θετικοί, ανεξάρτητα από το τι τους βάζει η ζωή. Γνωρίζουν ότι διατηρώντας μια θετική νοοτροπία, είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν καλά πράγματα στη ζωή τους.

Βρίσκουν το θετικό σε κάθε κατάσταση και επικεντρώνονται στις λύσεις- όχι στα προβλήματα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούν τα αρνητικά, αλλά μάλλον επιλέγουν να μην αναλώνονται εκεί. Αντίθετα, διοχετεύουν την ενέργειά τους στην καλλιέργεια θετικότητας και αισιοδοξίας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια δύσκολη κατάσταση, προσπαθήστε να δείτε τη θετική πλευρά και ποιος ξέρει, μπορεί να προσελκύσετε… λίγη καλή τύχη!

2) Παίρνουν ρίσκα

Οι άνθρωποι που προσελκύουν καλή τύχη, επίσης δεν φοβούνται να βγουν από τις ζώνες άνεσής τους. Παίρνουν υπολογισμένα ρίσκα και είναι ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες.

Όχι, δεν χρειάζεται να πηδήξετε από έναν γκρεμό ή να τζογάρετε όλες τις οικονομίες σας. Αλλά μερικές φορές, η ανάληψη ενός μικρού ρίσκου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές ανταμοιβές.

Αν μένεις συνεχώς μέσα στην ζώνη άνεσης σου, μάλλον δεν θα δεις τα αποτελέσματα που θες.

3) Δεν φοβούνται να αποτύχουν

Ίσως οφείλεται σε αυτή την ισχυρή αίσθηση της αυτοπεποίθησης, αλλά οι άνθρωποι που προσελκύουν καλή τύχη δεν φοβούνται την αποτυχία.

Για αυτούς, η αποτυχία είναι απλώς ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία, παρά ένα εμπόδιο. Καταλαβαίνουν ότι κάθε αποτυχία είναι μια ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη.

Μην φοβάστε λοιπόν να αποτύχετε. Είναι μόνο έν κομμάτι του ταξιδιού προς την επιτυχία. Όλα είναι θέμα οπτικής.

4) Δεν προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους

Όσο ευγενικοί κι αν είναι, μην έχετε την ιδέα ότι γίνονται… χαλί για τους άλλους.  Οι άνθρωποι που προσελκύουν καλή τύχη και θετική ενέργεια στη ζωή τους είναι ο εαυτός τους. Δεν κάνουν συμβιβασμούς για να χωρέσουν στο καλούπι που η κοινωνία, οι φίλοι ή ακόμα και η οικογένεια μπορεί να θέλουν να βρίσκονται.

Γνωρίζουν την αξία τους και σέβονται τον εαυτό τους αρκετά ώστε να βάζουν όρια. Λένε «όχι» όταν το χρειάζονται, χωρίς να νιώθουν ένοχοι γι’ αυτό.

Ο κόσμος τους σέβεται γι’ αυτό. Προσελκύουν θετική ενέργεια επειδή δεν ”στραγγίζουν” συνεχώς τη δική τους προσπαθώντας να κάνουν όλους τους άλλους χαρούμενους. Να είστε πιστοί στον εαυτό σας, να σέβεστε τις ανάγκες και τα όριά σας και θα ακολουθήσει η θετική ενέργεια. Μπορεί να αισθάνεστε άβολα στην αρχή, αλλά αξίζει τον κόπο. Θα διαπιστώσετε ότι όσο περισσότερο τιμάτε τη δική σας αλήθεια, τόσο περισσότερη θετικότητα και καλή τύχη θα προσελκύετε. Θυμήσου και το άρθρο: Αν δεν θες να γίνεσαι «χαλί» να σε πατήσουν, εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

5) Γνωρίζουν την αξία της σκληρής δουλειάς

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι οι άνθρωποι που προσελκύουν καλή τύχη το κάνουν… με ελάχιστη προσπάθεια. Αλλά η αλήθεια είναι ότι, τις περισσότερες φορές, η τύχη είναι απλώς ένα υποπροϊόν της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης.

Σα να ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση. Είναι μια περίοδος γεμάτη με μεγάλες νύχτες, αμέτρητα εμπόδια και ναι, στιγμές αμφιβολίας για τον εαυτό σου.

Αλλά πρέπει να συνεχίσεις. Να δουλέψεις σκληρά, να μείνεις πιστός στο όραμά σου και τελικά, οι προσπάθειές θα αποδώσουν καρπούς.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, μάλλον θα βιώσεις αμέτρητες στιγμές «καλής τύχης». Απροσδόκητες ευκαιρίες θα έρθουν στο δρόμο σου, πόρτες θα ανοίξουν και τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους. Αλλά πρέπει να κάνεις την δουλειά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αναστασία Τορνεσάκη δουλεύει για εταιρία στην Αγγλία από το σπίτι της στην Κρήτη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 10 =