αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που εκτιμούν τον χρόνο τους δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 5 πράγματα

Οι άνθρωποι που εκτιμούν τον χρόνο τους δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 5 πράγματα

Ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε. Από την ημέρα που γεννηθήκαμε, τα ρολόγια αρχίζουν να μετράνε αντίστροφα – και πριν το καταλάβετε, σταματούν.

Ακούγεται καταθλιπτικό; Δεν χρειάζεται να είναι. Εντάξει, η ζωή όλων έχει ημερομηνία λήξης. Αλλά τα θέματα του θανάτου είναι πέρα από τον έλεγχο σας.

Ξέρεις τι μπορείς να κάνεις, όμως; Μπορείτε να αφιερώσετε όλο τον χρόνο που έχετε και να αποσπάσετε όσο το δυνατόν περισσότερη αξία από αυτόν. Μπορείτε να ζήσετε στο 100%, αποθηκεύοντας υπέροχες αναμνήσεις και εμπειρίεςκαθώς προχωράτε.

Για αρχή, κόψε μερικές κακές συνήθειες. Οι άνθρωποι που εκτιμούν τον χρόνο τους δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 5 πράγματα.

1) Ποτέ δεν χάνουν χρόνο σε σχέσεις που δεν τους εξυπηρετούν

Το έχουμε πει και σε άλλα άρθρα μας. Τα άτομα που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και τη μακροζωία μας.Οι άνθρωποι που εκτιμούν τον χρόνο τους δεν κολλάνε σε ανθυγιεινές σχέσεις που μειώνουν την ευημερία τους.

Καλλιεργούν σχέσεις που τους εμπνέουν και κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Θυμήσου και το άρθρο:

2) Δεν προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους πάντες

Όσοι εκτιμούν τον χρόνο τους, καταλαβαίνουν ότι είναι κρίσιμες είναι οι εξαιρετικές σχέσεις με τους άλλους, αλλά η πιο σημαντική σχέση που έχετε είναι με τον εαυτό σας.

Αυτό σημαίνει ότι δεν κάνουν τα πάντα για να ευχαριστήσουν τους άλλους και να κερδίσουν την αποδοχή τους, ειδικά αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις δικές τους ανάγκες.

Όταν επιλέγουν μεταξύ μιας κοινωνικής εκδήλωσης και μιας τόσο αναγκαίας ξεκούρασης στο σπίτι, προτιμούν το δεύτερο. Όταν τους ζητούν χάρες που δεν ταιριάζουν στο πρόγραμμά τους, λένε όχι.

Ο χρόνος είναι πολύ πολύτιμος για να τον δίνεις όποτε κάποιος τον ζητήσει. Να επιτρέπετε στον εαυτό σας να είναι λίγο εγωιστής – η ζωή σας αφορά κυρίως εσάς.

3) Ποτέ δεν αναβάλλουν

Μιλώντας για βαρετές εργασίες, είναι πολύ εύκολο να τις αναβάλλετε για όσο περισσότερο μπορείτε. Η αναβλητικότητα θέλει… να σας πείσει ότι το να βάζετε όλο το βάρος στον μελλοντικό σας εαυτό είναι μια καλή συμφωνία.

Όταν σέβεσαι τον χρόνο σου, η αναβλητικότητα είναι ο νούμερο 1 εχθρός σου. Αυτό συμβαίνει επειδή η αναβολή είναι ένας φαύλος κύκλος του να μην κάνεις αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει κάνεις, να νιώθεις ενοχές γι’ αυτό, να ανησυχείς και τελικά να μην το κάνεις ποτέ.

Πείτε όχι στην αναβλητικότητα. Πείτε ναι στην εξαιρετική διαχείριση χρόνου. Και να θυμάστε – αν κάνετε τα βαρετά πράγματα τώρα, κάνετε ένα ωραίο δώρο στον μελλοντικό σας εαυτό. Θα σε ευχαριστεί.

4) Δεν κολλάνε στο παρελθόν

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι που εκτιμούν τον χρόνο τους ξοδεύουν τόσο μεγάλο μέρος του ζώντας την παρούσα στιγμή, δεν αφήνουν τον εαυτό τους να παρασυρθεί από λάθη του παρελθόντος.

Η λύπη είναι η επιθυμία να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να διορθώσεις ό,τι δεν μπορεί να διορθωθεί, είναι μάταιη.

Όταν προστατεύετε τον χρόνο και την ενέργειά σας, ξέρετε ότι δεν έχει νόημα να σκαλίζετε το παρελθόν γιατί δεν είναι παρά μια ανάμνηση. Αντίθετα, εστιάστε το βλέμμα σας σε αυτό που συμβαίνει τώρα και σε αυτό που μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

5) Δεν κάνουν άπειρο… scrollάρισμα στο κινητό

Ενώ η κίνηση προς τους στόχους σας ακούγεται αρκετά απλή, ο κόσμος του 21ου αιώνα αποσπά τόσο πολύ την προσοχή μας που πρέπει να ξεπεράσετε περισσότερα εμπόδια από ποτέ για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι.

Δηλαδή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έρευνα δείχνει ότι εφαρμογές όπως το TikTok έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σαν… κουλοχέρηδες. Κάθε φορά που σύρετε προς τα κάτω για να παρακολουθήσετε ”ένα ακόμα βίντεο”, ουσιαστικά τραβάτε το μοχλό για να δείτε αν ανταμείβεστε με ντοπαμίνη.

Δυστυχώς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σπάνια οδηγούν σε ενίσχυση της ευημερίας. Μπορεί ακόμη και να κάνει τις συνήθεις δραστηριότητές σας να φαίνονται λιγότερο ελκυστικές επειδή δεν είναι τόσο τροφοδοτούμενες με ντοπαμίνη.

Αλλά αν εκτιμάτε τον χρόνο σας, ξέρετε πότε να σταματήσετε ή πώς να περιορίσετε τη χρήση τέτοιων εφαρμογών. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ένα ημερήσιο όριο χρόνου που θα περνάτε με το κινητό στο χέρι. Μπορείτε να βάλετε ένα χρονόμετρο 10 λεπτών ή να θέσετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης όταν εργάζεστε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 11 =