αρχικηVIRALΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σου παρουσιάζει το πραγματικό του πρόσωπο

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σου παρουσιάζει το πραγματικό του πρόσωπο

Γύρω μας υπάρχουν πάντα ψεύτικα άτομα. Κάποιοι ψεύτικοι άνθρωποι μπορεί να μην προσπαθούν να συμπεριφέρονται ψεύτικα ή με ανειλικρινή τρόπο. Μπορεί να έχουν ανασφάλειες ή χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Ωστόσο, ορισμένοι ψεύτικοι άνθρωποι έχουν κακές προθέσεις και εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των άλλων. Αναζητούν ιδιαίτερα ευαίσθητους, συμπονετικούς ανθρώπους και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη τους. Ένα ψεύτικο άτομο το ξέρει αυτό, γι’ αυτό κάνουν επίτηδες επαφές με ευγενικούς και καλούς ανθρώπους, για να τους χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 5 σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν σου παρουσιάζει το πραγματικό του πρόσωπο .

1. Σέβεται μόνο αυτούς που έχουν εξουσία

Οι υποκριτές θέλουν να τα πηγαίνουν καλά με αυτούς που έχουν εξουσία. Και πιθανόν να το έχετε δει αυτό στην πράξη στο χώρο εργασίας σας. Το ίδιο πρόσωπο που χαμογελά και κάνει κοπλιμέντα στο αφεντικό σας θα υποτιμήσει εσάς ή ίσως ακόμη και τις καθαρίστριες. Ένα ειλικρινές άτομο σέβεται όλους, ανεξάρτητα από τη θέση τους στη ζωή ή τι μπορεί να κάνει το εν λόγω πρόσωπο για αυτούς.

2. Δεν θέλει οι άλλοι… να είναι καλύτεροι

Οι υποκριτές είναι συνήθως ανασφαλείς. Έτσι, αντί να κάνουν κοπλιμέντο σε κάποιον που δείχνει καλύτερα από αυτούς, αισθάνονται ότι απειλούνται και τους κατακρίνουν. Οι ειλικρινείς άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και θαυμάζουν κάτι όμορφο σε κάποιον.

3. Ποτέ δεν σταματά να κουτσομπολεύει

Έρευνα δείχνει ότι όσοι κουτσομπολεύουν γενικά δεν είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους και έχουν υψηλά επίπεδα άγχους. Για να το καταπολεμήσουν αυτό, οι υποκριτές κουτσομπολεύουν για να νιώσουν ανώτεροι. Ωστόσο, οι ειλικρινείς άνθρωποι δεν κουτσομπολεύουν. Απλά εκφράζουν τη γνώμη τους, χωρίς κακία. Αυτό γίνεται επειδή έχουν υγιή αυτοεκτίμηση.

4. Βοηθά τους άλλους μόνο όταν έχει κάποιο όφελος

Οι υποκριτές πάντα σκέφτονται τον εαυτό τους, πρώτα από όλα. Αν νομίζουν ότι μπορούν να επωφεληθούν από μια κατάσταση, θα παρέμβουν χωρίς ερωτήσεις, και στη συνέχεια θα περιμένουν να πάρουν κάτι σε αντάλλαγμα. Οι ειλικρινείς άνθρωποι βοηθούν τους άλλους, επειδή το θέλουν. Δεν περιμένουν καμία ανταμοιβή. Απολαμβάνουν την απλή ικανοποίηση, βοηθώντας τους άλλους που έχουν ανάγκη.

5. Είναι όλο λόγια χωρίς πράξεις

Στους υποκριτές αρέσει να μιλούν πολύ και να πράττουν λιγότερα. Λένε εύγλωττα λόγια, αλλά στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία πρόθεση να ακολουθήσουν τις υποσχέσεις τους. Ή ίσως το έκαναν, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησαν ότι θα τους ήταν άβολο, και έτσι αποφάσισαν να απομακρυνθούν. Οι υποκριτές βάζουν πρώτα από όλα τον εαυτό τους, και, ως εκ τούτου, δεν είναι συμπονετικοί. Αντίθετα, ένα ειλικρινές πρόσωπο γνωρίζει την αξία μιας υπόσχεσης. Βάζουν τον εαυτό τους στη θέση των άλλων και τηρούν τις υποσχέσεις τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι βάζουν τον εαυτό σε δεύτερη μοίρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − eight =