αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που δεν παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, έχουν συνήθως αυτές τις 4 κακές συνήθειες που τους κρατούν πίσω

Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους, έχουν συνήθως αυτές τις 4 κακές συνήθειες που τους κρατούν πίσω

Προχωρώντας στη ζωή, όλοι αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που διαμορφώνουν το ταξίδι μας.

Ωστόσο, ορισμένα άτομα αντιμετωπίζουν μια δυσκολία πέρα από τα εξωτερικά εμπόδια – δυσκολεύονται να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους.

Είναι σημαντικό να εντοπίσεις αυτά τα σημάδια, που δείχνουν ότι κάποιος έχει μπει σε ένα τέτοιο μονοπάτι. Εδώ είναι λοιπόν 4 συμπεριφορές που παρουσιάζουν συχνά οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

1) Δεν παίρνουν την ευθύνη

Μία από τις πιο κοινές συμπεριφορές που εκδηλώνουν τα άτομα που αγωνίζονται να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους είναι η συνεχής… αποφυγή της ευθύνης.

Η υπευθυνότητα αφορά την αναγνώριση του ρόλου μας σε κάθε δεδομένη κατάσταση, καλή ή κακή. Αναγνωρίζουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις, τις αποφάσεις μας και τις συνεπαγόμενες συνέπειες.

Ωστόσο, τα άτομα που δυσκολεύονται να αναλάβουν την ευθύνη συχνά κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να λογοδοτήσουν. Μπορεί να επιρρίψουν την ευθύνη σε άλλους, να δικαιολογήσουν ή ακόμα και να αρνηθούν οποιαδήποτε εμπλοκή.

Χρησιμεύει μόνο στη δημιουργία ενός κύκλου μη λογοδοσίας από τον οποίο μπορεί να είναι δύσκολο να ξεφύγεις.

2) Αναβλητικότητα

Μια άλλη συμπεριφορά είναι η συνήθης αναβλητικότητα.

Η αναβλητικότητα υπερβαίνει την απλή τεμπελιά. Οι ερευνητές λένε ότι μπορεί να είναι ένα υποσυνείδητο μέσο αποφυγής της ευθύνης για τις πράξεις ή τις αποφάσεις μας. Η συνεχής αναβολή εργασιών θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προστατευτικός μηχανισμός… βοηθώντας μας να αποφύγουμε πιθανή αποτυχία ή κριτική.

Η υπέρβαση αυτής της τάσης απαιτεί την αναγνώριση αυτής της συμπεριφοράς και την δράση για να σπάσει ο κύκλος της αναβλητικότητας. Ιεράρχησε τις εργασίες σου και να κατανώησε την αξία της άμεσης δράσης.

3) Δυσκολία στην αποδοχή της κριτικής

Τα άτομα που αγωνίζονται να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους συχνά δυσκολεύονται να αποδεχτούν την κριτική. Αυτή η αδυναμία αποδοχής της κριτικής είναι κάτι περισσότερο από απλή άμυνα. Είναι μια αντανάκλαση της απροθυμίας να αναγνωρίσουμε προσωπικά ελαττώματα και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές.

Στην πραγματικότητα, η κριτική είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για την ανάπτυξη. Σύμφωνα με μελέτη του Harvard Business Review, οι επαγγελματίες που είναι ανοιχτοί στην ανατροφοδότηση και είναι πρόθυμοι να κάνουν αλλαγές με βάση αυτό είναι πιο πιθανό να προχωρήσουν στην καριέρα τους.

Ωστόσο, όσοι παλεύουν με την προσωπική τους ευθύνη, συχνά βλέπουν την κριτική ως προσωπική επίθεση παρά ως ευκαιρία για ανάπτυξη. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο και να αποτρέψει αυτά τα άτομα από το να κάνουν βήματα προς τη βελτίωση της κατάστασής τους.

4) Φόβος αποτυχίας

Μερικές φορές, η δυσκολία να αναλάβει κανείς την ευθύνη για τη ζωή του πηγάζει από έναν βαθιά ριζωμένο φόβο της αποτυχίας. Αυτός ο φόβος μπορεί να είναι τόσο συντριπτικός που ”παραλύει” τα άτομα, εμποδίζοντάς τα να κάνουν ενεργά βήματα προς τους στόχους τους.

Η σκέψη να κάνεις ένα λάθος ή να μην πετύχεις, μπορεί να είναι τρομακτική. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η αποτυχία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Μέσα από τα λάθη και τις αναποδιές μας μαθαίνουμε και αναπτυσσόμαστε.

Αν φοβάσαι την αποτυχία αυτό οδηγεί μόνο σε στασιμότητα. Είναι σαν να είσαι παγιδευμένος σε μια θηλιά, να τρέχεις συνέχεια αλλά να μην προχωράς ποτέ. Αν θες να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου, πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτόν τον φόβο. Το θέμα είναι να καταλάβουμε ότι είναι εντάξει να σκοντάφτουμε και να πέφτουμε, αρκεί να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε να προχωράμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =