αρχικηVIRALΟι άνθρωποι που δεν έχουν πολλούς φίλους συχνά κάνουν αυτά τα 4 λάθη

Οι άνθρωποι που δεν έχουν πολλούς φίλους συχνά κάνουν αυτά τα 4 λάθη

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να κάνουμε φίλους καθώς μεγαλώνουμε;

Αν είστε ανοιχτοί στο να ταρακουνήσετε λίγο τα πράγματα και να απορρίψετε κάποιες παλιές συνήθειες, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε άτομα στον κύκλο των φίλων σας, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε 4 συνήθειες που πρέπει να αποχαιρετήσετε αν θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε νέους φίλους.

1) Είσαι υπερβολικά επικριτικός;

Όλοι είχαμε αυτόν τον φίλο που βρίσκει κάτι… λάθος σε όλα. Είναι εξαντλητικό, σωστά;

Καθώς μεγαλώνουμε, οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να ανέχονται αυτού του είδους την αρνητικότητα. Ο καθένας βιώνει τους δικούς του αγώνες και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι κάποιον που να τον επικρίνει συνεχώς. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να επισημαίνει συχνά τα λάθη των άλλων, ήρθε η ώρα να κάνεις ένα βήμα πίσω.

Προσπαθήστε να εστιάσετε στα θετικά. Όχι μόνο θα σας κάνει πιο ευχάριστο τύπο, αλλά θα σας κάνει επίσης να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας.

2) Δεν βρίσκεις χρόνο

Και αυτό είναι πολύ συχνό στην εποχή μας. Όλοι «δεν προλαβαίνουν». Όλοι έχουν μονίμως γεμάτο πρόγραμμα.

Μπορεί να λες συχνά: «Είμαι πολύ απασχολημένος» ή «Θα σου τηλεφωνήσω την επόμενη εβδομάδα». Αλλά η επόμενη εβδομάδα.. γίνεται ποτέ. Οι φιλίες, όπως και τα φυτά, χρειάζονται πότισμα. Αν δεν επενδύσουμε χρόνο και ενέργεια σε αυτά, θα μαραθούν.

3) Δεν ακούς

Γνωρίζατε ότι σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Social Psychology, οι άνθρωποι που ακούν περισσότερο είναι στην πραγματικότητα πιο συμπαθείς; Ναι καλά διαβάσατε.

Το να είσαι καλός ακροατής είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για τη δημιουργία ισχυρών και μακροχρόνιων φιλιών. Οι άνθρωποι αγαπούν να αισθάνονται ότι τους ακούνε και τους κατανοούν. Εάν είστε πάντα αυτός που μιλάει, μπορεί να κάνει τους άλλους να αισθάνονται ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους παραβλέπονται.

Την επόμενη φορά που θα συνομιλήσετε, προσπαθήστε να εστιάσετε περισσότερο στο να ακούτε παρά να μιλάτε. Δείξτε γνήσιο ενδιαφέρον για αυτό που λέει ο άλλος. Αυτή η μικρή αλλαγή στο στυλ επικοινωνίας σας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο πώς σας αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι και πόσο πρόθυμοι είναι να δημιουργήσουν φιλία μαζί σας.

4) Δεν είσαι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες

Αν μένεις πάντα σε αυτό που σε κάνει να νιώθεις άνετα, μάλλον δεν θα γνωρίσεις νέα πρόσωπα.

Βγες έξω. Μπες σε τοπικές κοινότητες ή ομαδικά μαθήματα. Όχι μόνο θα πάρεις γνώσεις, αλλά ίσως γνωρίσεις και μερικούς καταπληκτικούς ανθρώπους που θα γίνουν αγαπημένοι φίλοι σου.

Δοκιμάστε κάτι νέο. Αγκαλιάστε την ευκαιρία να γνωρίσετε διαφορετικούς ανθρώπους και να δείτε πού οδηγεί. Ίσως εκπλαγείτε ευχάριστα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =