αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση έχουν αυτούς τους 5 «εθισμούς»

Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση έχουν αυτούς τους 5 «εθισμούς»

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ενεργείτε με συγκεκριμένο τρόπο ή κάνετε συγκεκριμένες επιλογές; Μερικές φορές, δεν είναι τυχαίο. θα μπορούσε να συνδέεται με το πώς νιώθετε για τον εαυτό σας. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι κάτι ύπουλο.

Δεν έχει να κάνει πάντα με το να νιώθεις πεσμένος ή να πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός. Μπορεί να εμφανιστεί στα μικρά πράγματα που κάνετε κάθε μέρα. Πράγματα που ίσως δεν συνειδητοποιείτε καν ότι συνδέονται με το πώς βλέπετε τον εαυτό σας.

Εδώ είναι 5 κακές συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση.

1. Λένε «συγγνώμη» όλη την ώρα

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τον εαυτό σας να ζητά συγγνώμη… σχεδόν για τα πάντα, ακόμα και όταν δεν φταις εσύ; Είναι σαν να βρίσκεστε σε αυτόματο πιλότο με το “συγγνώμη” να είναι η λέξη που θέλετε πείτε. Αυτό μπορεί να είναι ένα ύπουλο σημάδι ότι δεν νιώθετε πολύ σίγουροι για τον εαυτό σας και τις κινήσεις σας.

Όταν δεν αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, τείνουμε να πιστεύουμε ότι κάνουμε πάντα λάθος ή ότι ενοχλούμε τους άλλους. Λέμε «συγγνώμη» συνεχώς, για να εξομαλύνουμε τα πράγματα.

2. Αποφυγή οπτικής επαφής

Η αποφυγή της οπτικής επαφής μπορεί να είναι μια λεπτή ένδειξη χαμηλής αυτοπεποίθησης.

Σκεφτείτε εκείνες τις στιγμές που συνομιλείτε με κάποιον και δυσκολεύεστε να τον κοιτάξετε στα μάτια. Αντίθετα, μπορεί να κοιτάξετε το έδαφος ή οπουδήποτε αλλού. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν νιώθετε πολύ σίγουροι για τον εαυτό σας.

Είναι σαν, κατά βάθος, να ανησυχείτε για το τι σκέφτονται για εσάς ή ίσως να νιώθετε λίγο τρομοκρατημένοι.

3. Υπερβολική σκέψη για απλές αποφάσεις

Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και στα πιο απλά. «Πρέπει να στείλω αυτό το μήνυμα;», «Τι να φορέσω;» ή «Είναι εντάξει να κάνω αυτήν την ερώτηση;».

Αυτή η συνεχής δεύτερη σκέψη μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα ενδεικτικό σημάδι χαμηλής αυτοπεποίθησης.

Είναι σαν να υπάρχει μια μικρή φωνή στο κεφάλι σας, που αμφιβάλλει για κάθε επιλογή που κάνετε, και σας κάνει να αμφισβητήσετε τη δική σας κρίση. Μπορεί να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε μια ατέρμονη μάχη με τις δικές σας σκέψεις.

Το να εμπιστεύεσαι περισσότερο τον εαυτό σου μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

4. Δεν μιλάμε όταν είναι σε ομάδες

Έχετε βρεθεί ποτέ σε μια ομάδα, ίσως σε ένα meeting ή με φίλους, και είχατε κάτι να πείτε αλλά απλά… δεν το κάνατε;

Είναι σαν να έχει κολλήσει η φωνή σου στο λαιμό σου. Μπορεί να ανησυχείτε ότι οι ιδέες σας δεν είναι αρκετά καλές ή ότι οι άνθρωποι θα γελάσουν ή θα διαφωνήσουν. Αυτό είναι ένα κλασικό σημάδι ότι δεν νιώθετε πολύ σίγουροι για τον εαυτό σας. Είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο νευρικοί όταν μοιράζεστε τις σκέψεις σας, ειδικά όταν η προσοχή όλων στρέφεται σε εσάς. Αλλά θυμηθείτε, οι ιδέες και οι απόψεις σας είναι εξίσου σημαντικές αυτές των άλλων.

Είναι εντάξει να κάνετε μικρά βήματα – ίσως να ξεκινήσετε μοιράζοντας κάτι σε μια μικρότερη ομάδα και προχωρήστε προς τα πάνω. Η φωνή σου έχει σημασία.

5. Αποφυγή νέων challenges

Έχετε βρεθεί ποτέ να αποφεύγετε νέες προκλήσεις ή ευκαιρίες; Είναι σαν να εμφανίζεται κάτι καινούργιο, η πρώτη σου σκέψη είναι «Ωχ, όχι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό».

Αυτό το είδος σκέψης είναι ένα αρκετά σαφές σημάδι χαμηλής αυτοπεποίθησης. Είναι σαν να βρίσκεστε σε μια άνετη ζώνη και το να βγείτε από αυτήν είναι πολύ τρομακτικό.

Μπορεί να ανησυχείτε μήπως αποτύχετε ή μήπως δεν είστε αρκετά καλοί, οπότε προτιμάτε να πάτε στα σίγουρα.

Αλλά εδώ είναι το θέμα: Δοκιμάζοντας νέα πράγματα θα καταφέρεις να αναπτυχθείς. Είναι απολύτως εντάξει να είσαι αρχάριος και να μην τα κάνεις όλα σωστά την πρώτη φορά. Κάθε φορά που δοκιμάζετε κάτι νέο, μαθαίνετε περισσότερα για τον εαυτό σας και για το τι μπορείτε να κάνετε. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αυτό το πρώτο βήμα, ακόμα κι αν αισθάνεσαι λίγο αγχωμένος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε τρόποι για να σταματήσεις ένα χειριστικό άτομο και να… του χαλάσεις τα σχέδια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 10 =