αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη εφαρμόζουν αυτά τα 3 βήματα για να πετύχουν τους στόχους τους

Οι άνθρωποι με συναισθηματική νοημοσύνη εφαρμόζουν αυτά τα 3 βήματα για να πετύχουν τους στόχους τους

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.

Τα άτομα με υψηλό EQ έχουν το δικό τους τρόπο για να φτάσουν στην επιτυχία. Εδώ είναι τα 3 βήματα που εφαρμόζουν. Και καταφέρνουν όχι απλώς να προχωρούν διαρκώς μπροστά, αλλά να γίνονται εξαιρετικοί leaders.

Αναγνωρίζουν ότι το αντίθετο της αποτυχίας δεν είναι πάντα η επιτυχία

Όσο κι αν απογοητευόμαστε, πρέπει να αντιμετωπίζουμε την απόρριψη σαν ένα μάθημα κι όχι σαν το τέλος του κόσμου. Το ότι χάσαμε μία ευκαιρία, δε σημαίνει ότι θα τα παρατήσουμε. Απλώς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να τα καταφέρουμε, χωρίς να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Καλή επικοινωνία

Είναι σημαντικό να προσέχουμε τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε στους άλλους. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τα σφάλματά μας, να αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και να τελειώνουμε τις συζητήσεις με μία υπόσχεση πως στο μέλλον, θα είμαστε καλύτεροι.

Η επικοινωνία πάντα παίζει τον ρόλο της. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί ηγέτες αναφέρονται συχνά σε αυτό το κομμάτι. Θυμήσου και το άρθρο: «Το skill που μπορεί να κάνει 50% πλουσιότερο έναν νέο»: Ο Warren Buffett έχει κάτι να σου πει.

Προσπαθούν περισσότερο

Οι άνθρωποι με υψηλό EQ το γνωρίζουν πολύ καλά. Αν επιλέξουμε να βελτιωθούμε, πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα. Δε θα το αναβάλουμε, δε θα το ξαναδούμε «από Δευτέρα». Όσο πιο γρήγορα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, τόσο πιο αποτελεσματικά θα αποδείξουμε τι αξίζουμε πραγματικά και θα φτάσουμε στα αποτελέσματα που θέλουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + sixteen =