αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οδηγώ ακόμα το Honda 18ετίας που έχω»: Ένας εκατομμυριούχος εξηγεί που ξοδεύει τα χρήματα του

«Οδηγώ ακόμα το Honda 18ετίας που έχω»: Ένας εκατομμυριούχος εξηγεί που ξοδεύει τα χρήματα του

Για τον Ramit Sethi έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και συγγραφέας του best seller των New York Times “I Will Teach You To Be Rich”.

O Sethi εξακολουθεί να οδηγεί το ίδιο Honda Accord που αγόρασε μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο το 2005.

«Είναι ένα πολύ συνηθισμένο αυτοκίνητο. Το διατηρώ σε άψογη κατάσταση», λέει στο CNBC. «Θα μπορούσα να αγοράσω ένα νέο αυτοκίνητο αύριο; Σίγουρα. Είναι σημαντικό για μένα; Οχι».

Δεδομένου ότι το αυτοκίνητό του έχει εξοφληθεί, η μη ύπαρξη μηνιαίας δόσης αυτοκινήτου επιτρέπει στον ίδιο να διαθέσει αυτά τα χρήματα σε άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για αυτόν, όπως ταξίδια, δωρεές και επενδύσεις.

Ο Sethi αποκαλεί αυτή τη στρατηγική δαπανών «money dial». Με απλά λόγια, επιτρέπετε στον εαυτό σας να ξοδεύει περισσότερα για πράγματα που απολαμβάνετε, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα για πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν απαραίτητα, εξηγεί.

«Ξοδεύω υπερβολικά σε πράγματα που αγαπώ, αλλά περικόπτω ανελέητα για πράγματα που δεν μου αρέσουν», λέει.

Η περικοπή δαπανών για ορισμένα πράγματα, σου δίνει το περιθώριο να δώσεις περισσότερα χρήματα αλλού. Αν σας αρέσει να αγοράζετε βιβλία, για παράδειγμα, το να επενδύσετε τα χρήματα σε αυτό το κομμάτι μπορεί να σημαίνει ότι αγοράζετε περισσότερα βιβλία ή θα πάρετε μια θέση στην πρώτη σειρά για να δείτε τον αγαπημένο σας συγγραφέα να μιλάει.

«Εδώ είναι που τα χρήματα γίνονται πολύ πιο ουσιαστικά, από το να αγοράζεις απλά πράγματα. Τα χρήματα δημιουργούν νόημα, και αυτό είναι πραγματικά ένα βασικό μέρος μιας πλούσιας ζωής», λέει ο Sethi.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 4 =