αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί: Αυτά τα 4 πράγματα μπορούν να σας κοστίσουν… περισσότερα από όσο νομίζετε

Ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί: Αυτά τα 4 πράγματα μπορούν να σας κοστίσουν… περισσότερα από όσο νομίζετε

Πολλοί από εμάς δίνουμε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ για να το να ξοδέψουμε σε κάτι σημαντικό, όπως διακοπές ή γάμο. Αλλά συχνά, παρά τον προγραμματισμό, καταλήγουμε να υπερβούμε αυτό το ποσό.

Ο συγγραφέας και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Ramit Sethi, το βλέπει ξανά και ξανά σε καλεσμένους με τους οποίους έχει μιλήσει στο podcast του “I Will Teach You to Be Rich”.

Υπάρχουν τέσσερις μεγάλες αγορές για τις οποίες «κανείς δεν ξέρει ποτέ το πραγματικό κόστος», είπε ο Sethi σε ένα πρόσφατο επεισόδιο:

  1. Σπίτια
  2. Αυτοκίνητα
  3. Γάμοι
  4. Διακοπές

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι είναι… δύσκολο να ορίσεις το πραγματικό κόστος τους από την αρχή. Μπορεί να αγοράσετε ένα σπίτι νομίζοντας ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το στεγαστικό δάνειο, αλλά στη συνέχεια αλλάζει το επιτόκιο ή οι φόροι ιδιοκτησίας αυξάνονται. Το αυτοκίνητο που νομίζατε ότι θα μπορούσατε να συντηρήσετε άνετα μπορεί να συνοδεύεται τελικά από περισσότερα έξοδα συντήρησης. Μπορεί επίσης να ενθουσιαστείτε και συνεχίζετε να προσθέτετε κόστος στο γάμο σας επειδή είναι μια ειδική περίσταση.

«Οι άνθρωποι επιλέγουν κάποιο αυθαίρετο αριθμό», είπε ο Ramit Sethi για τα μπάτζετ των ανθρώπων για γάμους και άλλες παρόμοιες μεγάλες αγορές. «Έπειτα, καθώς τα κόστη αρχίζουν να αυξάνονται και είναι πολύ αργά για ακύρωση, απλώς μεταφέρουν αυτά τα κόστη σε κάποια μαύρη τρύπα και δεν θα χρειαστεί ποτέ να το σκεφτείς ξανά».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + thirteen =